fredag 30 augusti 2024

Fem en fredag v. 35 2024: Old School

 

elisamatilda: Fem en fredag v. 35: Old School 

  1. När hyrde du senast en film? Säkert 7 år sedan.Minst!
  2. När ringde du senast för att beställa något? Inte så länge sedan faktiskt. Ett par månader ungefär
  3. När skrev du senast ett handskrivet brev? Inte så länge sedan. Har åtminstone skrivit till barnbarnen under det senaste året
  4. Vem känner du som fortfarande har hemtelefon? En person. förmodligen flera.
  5. När faxade du senast ett dokument? Ungefär 20 år sedan

7 kommentarer:

  1. Ack ja, tiden den bara går ... men ingen saknar väl faxen ändå?

    SvaraRadera
  2. streamar filmer gratis med bibliotekskortet, och lånat äldre dvd, mycket nytta med bibliotekskort

    SvaraRadera
  3. För ett ca tio år sedan köpte jag på loppis en sådan gul telefon du visar på bilden för att det var kul att ha. Retro och avlägset numera.

    SvaraRadera
  4. Imponerande att skriva brev för hand, en annan är tacksam att man slipper det numera, min handstil är bedrövlig....kan knappt läsa den själv ibland!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Det är otroligt egentligen vad teknikens värld har gått framåt under bara min livstid. Helt ofattbart! Och jag är helt ointresserad till mångas förargelse. Eftersom man i dagsläget inte klara sig utan mobilt bankide och swish så är jag ju faktiskt tvingad att ha en mobil. Fick jag välja så skulle jag ha en vanlig telefon som jag kunde ringa och ta emot samtal på. Sån är jag!

    SvaraRadera
  6. Så fint att du skriver till barnbarnet. Det måste ju ändå vara uppskattat? Är nog som du säger fler än man tror som fortfarande har hemtelefon.

    SvaraRadera
  7. Vi verkar vara samma "årgång" med ungefär likadana erfarenheter. Nu har jag iofs aldrig hyrt en film eller ringt och beställt nåt. Men minst en gång i veckan "klickar" jag hem mat från någon kvarterskrog som är ansluten till Wolt eller Foodora.
    FInt att du skriver till barnbarnet, för då lär h*n sig att läsa något annat en mejl och du tappar inte din handstil. Win-win!

    SvaraRadera