fredag 16 augusti 2024

Fem en fredag v. 33 2024: Laga efter La(ä)g(e)

 

elisamatilda: Fem en fredag v. 33: Laga efter la(ä)g(e)

  1. Om du kunde ändra en lag, vilken skulle det vara och hur? Skärpt straff mot åldersdiskriminering. I alla åldrar
  2. Har du någon gång brutit mot lagen? Ja. Har försökt införa invasiv växt i min trädgård.
  3. När såg du senast något olagligt? Skada efter sprängning här i stan på vår gata
  4. Vilken lag skulle du införa om du kunde? Höga kompetenskrav inom åldringsvården. På alla nivåer. Höjda löner. Lämplighetstest. Påbyggnadsutbildning
  5. Vilket lag hejar du på? Mälarhöjdens IK Tennis

18 kommentarer:

  1. Skärpt straff för åldersdiskriminering skulle nog inte skada och inte högre kompetenskrav inom äldrevården heller.
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. en del rapporter från äldrevården på senare tid har verkligen rört upp människors känslor. hoppas att det blir efterverkningar också

      Radera
  2. sett ofta (?) att man ser mer på person än ålder

    SvaraRadera
    Svar
    1. man har så förutfattade meningar om äldre. jag förstår nog inte riktigt hur du menar🤔

      Radera
  3. Kompetenskraven inom åldringsvården skulle verkligen höjas. Dessutom skulle det införas ett krav att man behärskar svenska språket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det har du rätt i. det är faktiskt ganska viktigt att parterna förstår varandra

      Radera
  4. Ja åldersdiskriminering är inte speciellt bra, riktigt dåligt faktiskt och borde definitivt bli hårdare kring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. det talas inte så mycket om den dessvärre

      Radera
  5. Se där ...då fick man lära sig ett nytt namn på en idrottsförening, härligt med lokalpatrioter!
    Införa invasiv växt...hahaha den var bra!
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. mitt lilla barnbarn spelar tennis. med den äran, säger mormor. jag tycker att lupiner är så fina. varför tas inte de där förfärliga gula växterna bort. gullris tror jag de heter men jag är inte säker.

      Radera
  6. Håller med dig om kompetenskrav inom äldreomsorgen, inte minst att de kan svenska. Jobbade extra på ett äldreboende en kort stund då jag inte var sugen att följa med till nybygget Nya KS, och det var inte så kul...
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, det är sorgligt. jag tycker att de äldre ska ha kul, äta och dricka gott och skämmas bort

      Radera
  7. Åldersdiskriminering - det har jag aldrig tänkt på. Men du har ju rätt. Är man 60 och söker nytt jobb får man det definitivt inte på grund av åldern.
    Kompetenskrav inom äldrevården kan jag inte bedöma. Men jag har alltid sagt att jag hellre vill bli omhändertagen av en person vars svenska är bristfällig än av en som pratar perfekt, men inte visar någon empati. Sjukvårdspersonalen på äldreboenden däremot borde kunna prata perfekt svenska.
    Mälarhöjdens idrottsplats känner jag igen, för där har jag spelat fotboll på 1980-talet. Visste dock inte att de hade en tennissektion också.
    Så du bor i Mälarhöjden, det var otippat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. höj kompetnsen; höj lönerna och ställ krav! de äldre ska ha det bra, äta och dricka gott, respekteras och muntras upp. nej, jag bor inte i Mälarhöjden, men det gär mina barnbarn och gossen spelar tennis där. jätteduktig är han!💕 det är inte bara som mormor säger

      Radera
  8. Lupiner - ja jag försöker inte utrota dem som växer i min närhet, så där har vi ett brott jag begår - utan minska skam.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag försöker införa dem i min trädgård. de är så fina

      Radera
  9. Ursäkta sen ankomst, inget schema håller när man rotar omkring med en flytt. Håller med dig om utbildad personal, samtidigt lider jag förskräckligt med de undersköterskor som kanske förlorar sitt uppehållstillstånd pga för låg lön! Det är minst sagt skamligt! Jag som jobbade med nyanlända 2015, såg vilka fantastiska människor de var, de har utbildat sig om de inte kunde återgå till sina gamla yrken och de är de mest empatiska personerna som behandlar våra äldre med mycket mer värme och respekt än många svenska dito. Angående åldersdiskriminering så är det inget nytt fenomen, jag skulle ut på arbetsmarknade o söka jobb när min arbetsgivare lade ner sitt företag där jag jobbat som ekonomiansvarig. Jag var inte 40 fyllda men upptäckte till min fasa att jag ansågs för gammal för att anställa!

    SvaraRadera
  10. i Sverige smäller inte äldre människor högt! jag tror att många länder ser helt annorlunda på sina äldre. lönerna borde höjas och man skulle kunna ställa krav. tyvärr tror jag inte att arbeten inom äldrevården är så eftertraktade i dagens läge. 40 år borde ju vara en idealisk ålder för en arbetsgivare!

    SvaraRadera