torsdag 4 augusti 2016

Hett i hyllan

Det är torsdag och dags för MONIKAS Hett i hyllan. Så här säger hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
Jag brukar läsa allt vad Kerstin Ekman skriver. För det mesta gillar jag det också. Det finns några undantag. Men - jag har inte läst någon av hennes tidiga deckare. I min hylla står Den brinnande ugnen från 1962 och ser sårad ut. Tror att jag börjat någon gång, men inte kommit så långt. Året innan hade hon fått Expressens Sherlock för De små mästarna som räknade som bästa svenska detektivroman 1961.

8 kommentarer:

 1. Ekman har jag haft lite svårt för, borde kanske göra ett nytt försök.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det finns som sagt några titlar jag inte alls förstår mig på medan jag är desto mera förtjust i andra

   Radera
 2. Jag har läst Ekman nån gång för länge sedan, det kanske vore dags att återknyta bekantskapen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker att hon är en fantastisk stilist

   Radera
 3. Vad kunde passa bättre under etiketten "hett i hyllan" än en brinnande ugn? Har inte läst den. Men nån med blåbär i titeln, har jag för mig. "Mörker och blåbärsris"???

  SvaraRadera
 4. Vad kunde passa bättre under etiketten "hett i hyllan" än en brinnande ugn? Har inte läst den. Men nån med blåbär i titeln, har jag för mig. "Mörker och blåbärsris"???

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha! tänkte faktiskt på det. har inte läst Mörker och blåbärsris heller

   Radera
 5. Har läst något av Ekman, men denna kände jag inte till. Tack för tipset.

  SvaraRadera