tisdag 21 juli 2015

Värmande

Så här säger LYRAN "Det är lite si och så med värmen, vilket jag inte alls har något emot. Men trion denna vecka ska handla om sån't som är varmt.  Alltså, berätta om tre böcker vars titel innehåller något som är varmt!
Blodets hetta av Irene Némirovsky. Det blev stor uppståndelse när manuset till Storm över Frankrike upptäcktes i en koffert och gavs ut. 2006 kom den på svenska. 2009 kom Blodets hetta av samma författare; en familjehistoria om passion och hemligheter i det förflutna på den franska landsbygden.
Brända skuggor av Kamila Shamsie tilldrar sig i tre världsdelar och spänner över tre generationer. Den börjar 1945 i Nagasaki. Den unga Hiroko Tanaka är nygift när bomben fälls. Hon får de svarta tranorna på sin kimono inbrända i huden och hennes nyblivne man omkommer
Flickan som vandrade i öknen av Venus Khoury - Ghata. Tre kvinnor älskar samme man. Han är visserligen död, men är högst levande för dem alla tre. Den store författaren Adam Saint - Gilles må ha varit en stor konstnär, men vad det gäller kvinnor var han inget annat än en stor fähund.

12 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna men blir nyfiken på alla tre. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. de är faktiskt ganska speciella!

   Radera
 2. Det var ju en varm trio. Har dock inte läst någon av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. då är det bara att sätta igång!

   Radera
 3. Irene Némirovsky känner jag igen, men jag har inte läst någon av dina tre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. IN blev ju väldigt omskriven för Storm över Frankrike

   Radera