måndag 4 mars 2024

Selfie v. 10 2024: Selfie

Klimakteriehäxan: Selfie v. 10: Shopping

1. Handla med eller utan inköpslista? Med inköpslista. Plus saker som jag kommer på under tiden

2. Den sortens vara handlar jag på nätet: Böcker. En eller annan klädtrasa som det ofta  blir någon sorts kladd med. Faktura kommer omedelbart, men sedan går det inte så fort. Och då blir jag inte ett dugg gladare av att få veta att min vara nu befinner sig i Singapore.

3. Den sortens vara handlar jag i fysisk butik: Nästan allt. Vill se både frukt, grönsaker och kött. Handlar helst över disk. Blir jätteglad när det finns personal att fråga ute i butiken. Kläder för det allra mesta. Skor kan jag köpa på nätet eftersom jag vet att ECCO passar. Men finskor köper jag gärna i butik.

4. Så betalar jag för mina köp: Oftast kort. Ibland Swish. Ibland har jag kontanter men alltmer sällan även om jag i princip tycker att kontanterna bör finnas kvar och att en skulle ha rätt att använda dem överallt och när som helst.

5. Den nedlagda butiken saknar jag ofta: Bokhandeln, som lade ner strax före julen 2023. Ibland glömmer jag att den inte finns längre.

6. Den onödiga varan slinker ofta med hem: Här kan jag helhjärtat instämma i Selfie - värdinnans bekännelser. Godis. Och kläder. Jag tycker väldigt mycket om båda delarna. Honi soit qui mal y pense (Skam den som tänker illa därom.)

14 kommentarer:

  1. Jag har liknande svar. Men detta bör man ju se upp med: Faktura som kommer omedelbart, men därefter går det inte så fort. Nu har man gått på några minor och vissa varor dyker inte upp. En fortsatt trevlig måndag ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag går på samma nit gång på gång. svensk adress hjälper inte. grejerna kommer från andra sidan jordklotet. men jag har faktiskt alltid fått varorna efter mycket om och men

      Radera
  2. inga inköpslistor, minnesträning, handlar gärna mat i butik, under pandemin var det tomt... Det blir bra promenad, många steg 🙂
    Köper faktisk mina barfotaskor på nätet, väldigt nöjd.

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, sådan minnesträning är inte så bra när en försöker hålla nere antalet upphandlingstillfällen

      Radera
    2. Handelshögskolav räknade ut att mer ekonomiskt småhandla en storhandla.

      Radera
    3. men det det är för tråkigt att handla. vill gärna ha min tid till roligare saker

      Radera
  3. Ja i dag är vi väldigt eniga, du och jag! Kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. alltid bra med någon som förstår en

      Radera
  4. Det har blivit en hel del onödigt godis och kläder genom åren :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. helt klart. men jg hra blivit bättre på kläderna

      Radera
  5. Det var ett ovanligt långt inlägg för att komma från dig:-))))
    Då vi är ungefär i samma åldersklass så instämmer jag i stort sett i allt du svara. Bra där, för då är vi inte ensamma om våra tankar:-)
    Det är egentligen bara svaret till sexan som jag inte instämmer. Jag gillar ju inte sötsaker, men det är troligen lika ohälsosamt att knapra på saltade och rosta solfrön som det är att äta godis...

    SvaraRadera
    Svar
    1. choklad är väldigt gott. äter inte salt, lakrits och sega saker

      Radera
  6. Enda klädaffären jag köper på nätet från är Cellbes, deras storlekar har jag lärt mig och det är svenskt. Dotter och dotterdotter handlar allt från Kina, funkar bra ibland, mindre bra lika ofta. Många blir returerna. Visst är det bra när man kan välja själv i mataffären. Jag har tack o lov en stor nära mig, jag som inte har bil skulle inte vilja släpa mat på bussen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. nej, inte släpa matkassar på bussen. har faktiskt inte vågat prova Cellbes. jag vill annars gärna beställa svenskt. jag blir så stressad när jag beställer en skjorta från Vera i Helsingborg och får meddelande efter några dagar - ungefär när jag trodde att jag skulle fått varan - att den befinner sig på Yunanexpress någonstans. jag får ett spårningsnummer men ingenstans där jag kan använda det. dumma människa, säger jag trött till mig själv. inte nu igen!

      Radera