lördag 22 april 2017

Helgfrågan v. 16

Mias helgfråga v. 16 kommer egentligen ifrån författarbloggen Holavedsbrudar och lyder så här: Följer du en eller flera författare på Facebook och/eller Instagram? I så fall vilka och varför.
Mitt svar är helt enkelt nej. Däremot följer jag en del författarbloggar, bl. a. Ewa Klingberg på Holavedsbrudar, Robert Warholm på Mina skrivna ord, Aina Bergvall på Klimakteriehäxan och Magic Frigren på MissMagic. På twitter följer jag Carina Burman.
Varför jag inte följer på FB och Instagram? Jag känner inget behov av det. I stället gör jag tillfälliga nedslag på bloggar och hemsidor. Jag känner ett visst behov av begränsning, tror jag. Och koncentration. 

15 kommentarer:

 1. ungefär samma här, radio, tv, tidningar har också mycket intressant om böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det tycker jag verkligen. och jag brukar bevaka författarbesök i nejden också

   Radera
 2. Var tvungen att gå in på Facebook och kolla nu... Och den enda jag följer är JK Rowling. Vet egentligen inte varför jag bara följer henne, men vet att jag följer just henne för hon är min största idol någonsin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag följer några förlag på FB och författarbloggar och andra bloggar. mitt konto på Instagram är mera privat. att följa sin idol är väl högst intressant

   Radera
 3. Ja ibland kan det vara bra att begränsa dig, men jag tycker det är för roligt så jag följer alla överallt. Typ Stalker ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, jag ska undersöka det där med Instagram lite noggrannare. det konto jag har är mera privat

   Radera
 4. Följer mest förlag och bloggar på Facebook, På Instagram är det mer blandat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det verkar som om Instagram är allmänt omtyckt

   Radera
 5. Twitter har jag med. Jag kom faktiskt på att jag också följer Carina Burman. Hon är intressant att följa.

  SvaraRadera
 6. Jag har lättare för att följa både författare, förlag och bokbloggare på instagram. För mig är det bekvämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. måste lära mig det där med instagram ordentligt

   Radera
 7. Jag tyckte Instagram var bättre innan de bestämde att de skulle bestämma i vilken ordning jag ser alla inlägg. Kronologisk ordning verkar vara helt ute och omodernt. För mig blir det ett problem, eftersom jag inte hänger på Instagram hela tiden och väldigt sällan orkar scrolla ända tillbaka till där jag var förut. Vilket har blivit väldigt svårt nu när en post kan vara två timmar gammal och nästa kan vara tre dagar. Helt hopplöst. Ändå gillar jag Instagram mer än Facebook :)

  SvaraRadera
 8. Jag är rätt förtjust i Instagram men precis som med allt annat försöker jag hålla det inom rimliga gränser =)

  SvaraRadera