tisdag 4 april 2017

Kulturkollos veckoutmaning

Carolina på Kulturkollo undrar: "Om du kunde få ett husdjur du läst om i någon bok eller sett om i någon film till ditt alldeles egna och väldigt verkliga husdjur? Vilket hade du valt då och varför?"
Jag vet, jag vet. En labrador, en gammal bullterrier och en pimpinett siamesisk katt är huvudpersonerna i Sheila Burnfords bok Den otroliga vandringen. Det är länge sedan jag läste den, men jag minns fortfarande hur mycket jag tyckte om den och hur jag bestämde mig  för att någon gång i livet skaffa en bullterrier. 
Det var den gamle bullterriern Bodger som jag fäste mig alldeles otroligt vid.
Rosa: prinsessa av Fäholmarna gjorde inte saken bättre. Barbro Lindgrens beskrivningar av den älskade bullterriern Rosa övertygade mig att jag var på rätt väg. Än är saken inte åtgärdad, men en vet aldrig. Än är det inte för sent...

9 kommentarer:

 1. Den otroliga vandringen var jättefin!

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt inte läst den boken, det måste jag ju göra. Kul val av Bullterrier :) Jag kände en Bullterrier en period, genom vänner till oss. En väldigt speciell hund. Det var helt klart den som bestämde i deras familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tror att en rätt dresserad bullterrier är en guldklimp!

   Radera
 3. Böckerna om Rosa gillar jag mycket, och bullterriers verkar så fina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tycker också att de verkar fina. inte insmickrande söta, snarare fulsnygga

   Radera
 4. En labrador är en fin liten hund men väldigt matglad. Vi hade en nämligen jättemysig, men dreglade så fort man åt något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. labrador vill jag däremot inte ha. de verkar så flegmatiska

   Radera