onsdag 11 juni 2014

Tematrio - Sverige

LYRANS TEMATRIO
den här veckan - Tematrio - Sverige - ger oss i uppdrag att berätta om tre svenska författare vi läst. Jag väljer en som jag redan läst och två som jag håller på med. Och så blir det en liten bonus.

LENA ANDERSSON, Egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek. Denna Augustpris - belönade roman har gett upphov till många diskussioner. Det ojämnställda kärleksförhållandet mellan Ester Nilsson och Hugo Rask dissekeras med skalpell. Är det egentligen kärlek det rör sig om?

ELIN BOARDY, Mary Jones historia. Återanvädning av Stevenson´s Skattkammarön. Uppasserskan på John Silvers krog Spyglass i Bristol berättar historien. I sina dagboksanteckningar kommer historien fram ur ett kvinnoperspektiv. I Long John Silver av BJÖRN LARSSON berättar Long John Silver själv.

STEFAN LINDBERG, Du vet väl om att du är värdefull. Stefan Lindberg var först ut att presenteras i TEXT + 1, en ny litterär podcast. Han berättade generöst om sin nya bok och hur arbetet gått till. När jag nu börjat läsa den upptäcker jag att han glömde tala om hur rolig den är. Fast det visste han kanske inte?


6 kommentarer: