torsdag 17 augusti 2023

Helgfrågan v.33 2023

Mias bokhörna v. 33: Sommarens sista Helgfråga  där vi ska tipsa om trevliga utflyktsmål, bra böcker, roliga spel, poddar, appar, recept, osv.

Jeppa S Trädgård ligger i Osby. Så här presenterar de sig: "Jeppa S Trädgård är en visningsträdgård på 3,6 hektar med växthus för några av jordens olika klimatzoner så som tropiskt, medelhav samt det senaste tillskottet ett subtropiskt växthus på närmare 500kvm." Det finns också en rhododendronsamling med ca 850 plantor. En kan köpa träd och det finns även kaffeservering. Jag har ett besök inplanerat. Kolla noga öppettiderna eller ring och beställ visningstid. Jag förväntar mig mycket av detta. 

Så rekommenderar jag en feel - good -bok från 1914. Hans officiella fästmö av Berta Ruck (1878 - 1978). Oväntat charmig bekantskap.

9 kommentarer:

  1. trädgårdsbesök är trevligt, gamla böcker kan vara läsvärda

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. trädgården har det skrivits reportage om några gånger. den produktiva författaren finns det inte så mycket skrivet om

      Radera
    2. trädgården har det skrivits reportage om några gånger. den produktiva författaren finns det inte så mycket skrivet om

      Radera
  3. Oj, fanns det feelgood-böcker redan 1914, där ser man!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tydligen! helt jämförbar med nutida< feel-good

      Radera