måndag 15 juni 2015

Svårsmält

Nej, nu har jag bestämt mig. Jag kan inte skriva om Trädens tystnad av Mo Hayder även utgiven under titeln Behandlingen (orig:s titel: The Treatment). Hon brukar skriva om hemska saker på gränsen till det outhärdliga och hon gör det bra - men den här gången tycker jag inte att det räcker med miljöskildringen (Brixton) och utredningsarbetet som leds av Jack Caffery, som jag gillar. I det här fallet rör det sig om en fullständigt vidrig pedofilhärva.  Men intrigen är alltför skruvad och vidrigheterna upprepas lite för ofta. Kanske är det svårt för Mo Hayder att hantera den här sortens material? Inte konstigt i så fall. Inte förstår jag hur det slutade heller.

3 kommentarer:

  1. Okej, där gick den boken HELT bort för mig. Det finns gränser för vad jag fixar att läsa och när ord som "outhärdlig" och "vidrigheter" används i recensioner så känns det inte helt lockande. Just nu är jag i behov av böcker som lyfter, peppar, stöttar och värmer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. det var min upplevelse av boken. jag har svårt för pedofilhistorier. kan tänka mig att jag inte direkt är ensam om det. hennes andra böcker är otäcka, men den här var snäppet värre.

      Radera