torsdag 10 augusti 2017

Hett i hyllan

"Vad som börjat som en tillfällighet hade utvecklats till en tradition: den sjätte juli är det middag med Ramsey Acton på hans födelsedag. Fem år tidigare hade Irina arbetat på en barnbok tillsammans med Ramseys dåvarande hustru Jude Hartford. Jude hade skickat ut en trevare på det sociala planet, och i stället för den lättvindiga låtsasleken "vi måste verkligen se till att träffas någon gång", så typisk för London och som kan fortgå i all oändlighet utan någon överhängande fara för att man ska behöva klottra ner tid och plats i sin kalender, tycktes Jude ha satt sig i sinnet att de skulle gå ut alla fyra så att hennes illustratör fick träffa hennes man Ramsey. Eller, nej - hon hade sagt "Min man, Ramsey Acton." Valet av uttryck hade varit mycket distinkt. Irina antog att Jude på det tröttsamt feministiska sättet satte en ära i att inte ta sin mans efternamn. Men det är förstås aldrig lätt att imponera på okunniga människor." Från sidan 7 i Dagen efter av Lionel Shriver.
Monika på bloggen Bokföring enligt Monika: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

11 kommentarer:

 1. Känner igen författaren, men har inte läst något av honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hon är jättebra. har läst ett par av hennes romaner

   Radera
 2. En bok som jag inte känner till. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Har läst en bok av den här författaren, men det var inte den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tänkte att jag skulle läsa denna någon gång

   Radera
 4. Den här tror jag bestämt är hyllvärmare hos mig också om jag minns rätt... Däremot har jag läst Vi måste tala om Kevin

  SvaraRadera
  Svar
  1. har också läst Vi måste tala om Kevin. den var otroligt bra

   Radera
 5. Svar
  1. jag blev själv riktigt intresserad när jag nu läste lite i den

   Radera