Kardemumma är den tredje dyrast kryddan i världen näst efter saffran och vanilj. Den är släkt med ingefära , värmer kroppen och är bakteriedödande, kramplösande och bra att använda vid infektioner och förkylningar. Kardemumman på våra svenska hyllor kommer mestadels ifrån Guatemala. Om en tuggar kardemumma efter en stadig måltid underlättar det matsmältning, hindrar sura uppstötningar och renar andedräkten. Kardemumma i kaffet är gott. Kardemumma används allra mest i arabländerna men Finland och Sverige kommer inte långt efter.
måndag 15 maj 2017
Kardemummabullens dag 15/5
Kardemumma är den tredje dyrast kryddan i världen näst efter saffran och vanilj. Den är släkt med ingefära , värmer kroppen och är bakteriedödande, kramplösande och bra att använda vid infektioner och förkylningar. Kardemumman på våra svenska hyllor kommer mestadels ifrån Guatemala. Om en tuggar kardemumma efter en stadig måltid underlättar det matsmältning, hindrar sura uppstötningar och renar andedräkten. Kardemumma i kaffet är gott. Kardemumma används allra mest i arabländerna men Finland och Sverige kommer inte långt efter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
älskar kardemummabullar, mer än kanel
SvaraRaderajag med, faktiskt
SvaraRadera