måndag 26 januari 2015

Vårens böcker 2

Snödrottningen av Michael Cunningham kommer ut i april på Lind & Co. Det är hans sjunde roman. Han skildrar relationer finkänsligt och med psykologisk precision, humor och sympati, står det i Vårens böcker.
På samma förlag men en månad tidigare kommer Grottmannen av Jørn Lier Horst. Jakthundarna från förra året gav mersmak.
Det grönare djupet är  Johanna Nilssons tionde roman. Den kommer ut i maj på Forum Bokförlag. Det grönare djupet är en fri litterär fantasi som tar vid där Karin Boyes Kallocain slutade, läser jag. Stefan Zweig vid världens ände. Biografi om en exil av George Prochnik, Atlantis förlag, kommer ut i mars.
Evighetsbarnen är titeln på den roman qv  Beate Grimsrud som kommer ut under januari i år. Förlag: Albert Bonniers. 
Fyra människor i yngre medelåldern på Södermalm i Stockholm funderar över vad det egentligen innebär att vara vuxen. Med En dåre fri i ryggsäcken känner jag stor förväntan inför Evighetsbarnen.
På samma förlag utkommer i januari en ny novellsamling av Hans Gunnarsson, All inclusive
Historien om Quiet Dell av Jayne Anne Phillips, Forum bokförlag, kommer ut i maj. Den bygger på en verklig händelse som författaren hörde talas om redan i sexårsåldern. En fattig, ensamstående trebarnsmamma brevväxlar med en charmig man som lovar att ha hand om och försörja familjen. Lite senare hittas alla döda. 
Livet enligt herr Fikry av Gabrielle Fikry kommer ut i mars. Herr Fikry är bokhandlare av det vresiga slaget.
Asta Olivia Nordenhof, Det enkla och det ensamma. Personligt om det allra svåraste. Poet på allas läppar i Danmark. 
ellerströms ger i april ut Att lära en sten att tala. Expeditioner och möten av Annie Dillard. Hon är väl mest känd för Livet vid ån. I Vårens böcker kallas hon vår tids Henry David Thoureau, vilket jag betraktar som ett högt betyg. I årets bok bjuds vi 
på fjorton essäer om Människan, naturen och tystnaden.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar