tisdag 16 september 2014

Nytt i japanhyllan

Några nya titlar i japanhyllan.
Berlitz Japanese Phrase Book + CD. Första kapitlet heter Survival och sista In an Emergency.
Däremellan kommer bl. a. Food & drink, People och Special Requirements. På skivan hör man först ordet uttalas långsamt. Sedan blir det en paus där man själv ska upprepa och därefter kommer ordet som det skulle uttalas i vardaglig japanska.
Margaret Dilloway har skrivit How to be an American Housewife. När Shoko bestämmer sig för att gifta sig med en amerikansk soldat samtycker föräldrarna medan hennes bror ogillar hennes val. Femtio år senare tänker hon åka tillbaka till Japan och försona sig med brodern, men hindras av sjukdom. Då skickar hon sin dotter och dotterdotter. Mötet med Japan blir för dem en stor upplevelse som förändrar deras syn på modern/mormodern såväl som dem själva.
Hiromi Kawakami föddes i Tokyo 1958. Hon är författare, litteraturkritiker och essäist. The Briefcase handlar om kärlek som trotsar generationsgränserna. Strange Weather in Tokyo kom ut i maj 2014 och visar sig häpnadsväckande nog ha exakt samma innehåll som The Briefcase! Obegripligt!

6 kommentarer:

 1. så du har en egen Japan-hylla nu, härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. att böckerna har samma innehåll vet jag inte så mycket om på japanska... men jag minns filmen Shall We Dance? med Richard Gere, såg samma film med japanska skådespelare! Underbar film på båda språken: https://www.youtube.com/watch?v=oKe9T5cbhKs

   Radera
  2. ja, jag har en speciell japanhylla. jag annekterade en bit av makens hyllor när han inte var hemma och han har fortfarande ingenting märkt. böckerna är översatta till engelska.

   Radera
  3. hihi, bra med extra plats ♥

   Radera
 2. The Briefcase har jag läst och tyckt om- How to be an American Housewife skriver jag upp direkt. Verkar mycket läsvärd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, Ingrid, jag ser fram emot kulturkrockarna på båda hållen i How to be an American Housewife. en smart idé, egentligen

   Radera