Hon tycker att veckorna blivit kortare och det har hon alldeles rätt i.
Innan vi vet ordet av kommer det att vara jul.
Bild: kurera.se |
1. Vad äter du vid stressade tillfällen?
Förr i tiden åt jag godis. Nu blir det ingenting.
2. När blev du senast besviken på en måltid?
Om jag äter ute blir jag ofta besviken.
3. Vilken mat eller livsmedel som du av någon anledning inte längre kan få saknar du?
Ofta är det rätter min mamma tillagade som inte längre finns att få någonstans.
Hon gjorde världens godaste kokta makrill, stekte hela kycklingar på spisen
och kunde tillaga lever så att det blev gott.
4. Vad är något säsongsbetonat du kan äta året runt?
Jordgubbar och äpplena King David (har jag inte sett på flera år)
och Cox orange.
5. Vad beställer du aldrig ute för att du äter det ofta hemma?
Köttbullar
Jordgubbar verkar vara genomgående omtyckt. Äpplena Cox orange hade jag glömt bort, de var väldigt goda!
SvaraRaderaTrevlig fredag!
jag väntar alltid väldigt mycket på Cox orangen på hösten
Raderalever lagade jag ibland, men nu blir det inte ens finsk leverlåda till jul, jag äter lunch ute ibland, kanske fisk eller ärtsoppa med pannkakor eftersom maken inte gillar det, har färska jordgubbar till gröt istället för sylt
SvaraRaderaunder studietiden var jag förste leverstekare i köket som jag delade med en rad kompisar. pannkakor gör jag endast till barnbarnen
Raderagöteborgare äter lingonsylt (!) till stekt makrill...
Raderahoppsan! jag gillar lingon, men inte riktigt överallt.
RaderaLever är det länge sedan jag åt, men det är jättegott och det lagade min mamma också.
SvaraRaderaJag håller med dig, jag beställer inte heller köttbullar när jag äter ute.
Ha en skön helg!
/Ingrid
lever gör jag aldrig numera. varför vet jag inte riktigt. nej köttbullar gör min man godare hemma
RaderaJa, jag håller med om att man kan sakna de där goda rätterna man fick förr...de som ingen längre lagar. Min granne och jag brukar sitta och diskutera såna rätter och gärna läsa i gamla kokböcker hur man gjorde det, intressant!
SvaraRaderaläsa kokböcker är jätteroligt. det tycker jag trots att jag inte är till mycken glädje i köket
RaderaDen enda makrill jag ätit är den i tomatsås i en konservburk, tyvärr, för jag äter gärna fisk! Förstår att du saknar din mammas mat, kan du inte försöka ge dig på att härma hennes rätter? Trevlig helg
SvaraRaderamakrill i tomatsås är också gott. jag borde naturligtvis ge mig på hennes makrill, men jag tror inte att jag kommer att känna igen den
RaderaHär är vi ju nästan helt överens, du och jag;-)
SvaraRaderaEttan, trean (dock inte makrill) och femman håller jag helt med dig om!
Åsså påminde du mig om att det är ju nästan dags för Cox Orange äpplen, nu när det snart år jul. För min lokala ICA brukar "lansera" Cox Orange då. Mitt favorit äpple:-)
så trevligt att vi är överens! Cox orange är väldigt gott
RaderaVi är många som inte äter köttfärsrätter på krogen - av olika skäl!
SvaraRaderaKRAM/Susie
köttfärsrätter är ju så lätta att laga till hemma
RaderaJag saknar också lever - jag gillar men maken avskyr så det blir aldrig lever till middag hos oss.
SvaraRaderalever är typisk antingen - eller- mat.
Raderavi äter inte heller lever så ofta. men jag har hittat grovmalen leverpastej som är riktigt god
Åh, nu när du nämner äppelsorter. Tänk vad jag saknar Oranie, Melon och Åkerö som fanns i mormors trädgård när man var liten. Minnen alltså... ;)
SvaraRaderajag minns ett flertal äppelsorter från förr i tiden som var jättegoda, men som inte finns nu mer än på Alnarp och liknande ställen
RaderaÅh förstår att du saknar din mamma mat. Sådant får man aldrig åter :(. Så känner jag inför min mormors mat med, vetskapen om att aldrig få smaka igen. Svårt att förstå :(.
SvaraRaderaja, det är sakneligt. jag kan inte riktigt få till samma smak själv
RaderaLever, speciellt leverbiffar, äter jag ibland och det gillar jag verkligen!
SvaraRaderaja det är riktigt gott
Radera