måndag 28 maj 2018

Tematrio - Mens, missfall och aborter


Lyran: Det är internationella mensdagen idag, men Google hade inte någon doodle om detta :D Här på bloggen ska dagen dock uppmärksammas med ett blodigt tema. Berätta om tre böcker vari man kan läsa om mens, missfall eller aborter

1. Gunilla Linn Persson, Eskil: riddaren av syrenbersån handlar om en liten gosse, en skrapekaka, en som inte är riktigt riktig utan borde lämnas bort till ett ställe där man samlar på sådana som inte är riktigt riktiga. Men Karl - Astrid och Bernhard behåller Eskil. Efter nio missfall kommer  sonen som har Downs syndrom. GLP har egna erfarenheter av att leva med barn med Downs syndrom.

2. Blood Mountain - en 40 sidor lång serie om mens som också blev  en utställning. Ingår som ett kapitel i Kunskapens frukt av tecknaren Liv Strömquist. Upprinnelsen till det hela var LS:s Sommar - program 2013 som handlade om mens.

3. Det växer - en självbiografisk serieroman om abort, nämligen författarens, Julia Hansens, två egna aborter. Den första graviditeten är en olyckshändelse och det är självklart att hon ska göra abort. Pojkvännen bekymrar sig inte ens så mycket att han följer med vid ingreppet. Själv har hon inga betänkligheter.  Andra gången känner hon sig i alla fall dum.

10 kommentarer:

 1. inte sett eller hör - men kommer på flera svenska författare i efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, jag kommer inte på så många fler
   just nu,men det dyker säkert upp

   Radera
 2. Det hade jag ingen aning om, nu blir det till att googla... Tack för nyfunnen kunskap
  Ha en fin fortsatt måndagskväll

  SvaraRadera
 3. Känner inte till någon av böckerna i din trio. Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Julia Hansen låter intressant!

  SvaraRadera