torsdag 30 juni 2016

Hett i hyllan

Bokföring enligt Monika: "Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?"
Jag har en oläst bok i min hylla som skaver mer än de övriga. Den står så till att min blick ofta (men inte gärna) faller på den och jag tänker lite halvhjärtat att jag borde ta itu med den, men så blir det inte ändå. Det värsta är att jag tror att jag skulle tycka om den om jag bara kom mig för. Det är Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon. Många har berättat hur jättebra den är. Ett enormt bibliotek, De bortglömda böckernas gravkammare, gömt någonstans i gränderna i Barcelona låter ju hur läckert som helst. Alla böcker som på något sätt berör bibliotek och böcker brukar jag gilla.
En dag av David Nicholls står också oläst i min hylla. Och den kommer jag säkert aldrig att läsa. Jag tror mig ha läst en bit i den men den förmådde inte intressera det minsta så den släppte jag utan saknad. Den får stirra hur mycket den vill. Det hjälper inte!

8 kommentarer:

 1. Vindens skugga är bra! En dag har jag läst och den fungerade inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ungefär så tror jag att det är för mig också

   Radera
 2. dessa väntar tålmodigt i bokhyllan...

  SvaraRadera
 3. Vindens skugga är bra! Jag kunde inte sluta läsa när jag börjat. Den är otroligt spännande!

  Ha en underbar läsning!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vindens skugga har jag också oläst i hyllan. Sparar ju den tills jag (eventuellt) kommer iväg till Barcelona :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaha! det kanske är det jag gör också? har aldrig varit i Barcelona, men skulle gärna åka dit

   Radera