onsdag 27 augusti 2014

Läsfest!

Hämtat från biblioteket:
Anteckningar från en kolchos. Sigrid Rausing är van vid en bekväm och obekymrad tillvaro i London. 1993 åker hon till en estnisk kolchos för att göra fältstudier till sin doktorsavhandling.
Detta är den mer personliga berättelsen.
Den andra kvinnan är Therese Bohmans andra bok. Den drunknade, hennes första roman, kom 2010 och den tyckte jag mycket om, så jag ser fram emot att läsa Den andra kvinnan.
Beckomberga. Ode till min familj - Sara Stridsbergs senaste. Den har jag läst lite i och det kändes omedelbart som att det blir en läsupplevelse. 
Erik och Margot: en kärlekshistoria av Per Wästberg. Erik är Wästbergs far. Margot är inte, som man kanske skulle kunna tro, hans mor. Margot är hans moster med vilken fadern hade ett hemligt förhållande i hela sitt liv.
Sista paret ut är fjärde och sista delen i Arne Dahls Opcop - serie. De andra delarna är Viskleken, Hela havet stormar och Blindbock. Sista paret ut kan läsas fristående. Opcop är en hemlig operativ enhet inom Europol.
Återlämningsdag: 2014-09-09.  1697 sidor på 14 dagar.

7 kommentarer:

 1. Sara Stridsbergs senaste roman kommer absolut att hamna på mitt läsbord- snart! Du har en diger lunta att ta itu med , konstaterar jag. (Nära 2000 sidor!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag läser vad jag hinner. somligt kan inte forceras.

   Radera
 2. åh, är så sugen att gå till biblioteket. Men har typ miljoner egna böcker att läsa så det är lika bra att låta bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det ena utesluter absolut inte det andra, Lena! det är härligt att umgås med böcker!

   Radera