lördag 3 december 2011

Vårt dagliga surdegsbröd












Surdegsbröd är jättegott!
Och känns så nyttigt och rejält och redigt.
Men det är mycket enklare om någon annan gör det!

Surdegen ska sättas, kommas ihåg, matas bittida och sent, stå varmt, stå kallt och hållas på gott humör i
många dagar. Och sedan ska den tunga degen arbetas i en liten evighet . Och jäsa över natten i kylskåpet för att sedan bakas
ut, passas i ugnen för att slutligen och bankas ut ur formen.
Men - jag tänker försöka.

Jag säger inte när.
Men kanske om.

2 kommentarer:

  1. Mums, jag bakar på det enkla sättet, låter degen stå ett par dagar... Maken fick surdek och det var så omständigt..

    SvaraRadera
  2. Ett par dagar kan man ju komma ihåg degen, Hannele. Min senaste surdeg har fått flytta ut på altanen. Den förra exploderade...

    SvaraRadera