torsdag 30 januari 2020

Helgfrågan v. 5



Mias helgfråga: Du är hemma hos någon du tycker om och respekterar. Vilken bok skulle du vilja se på nattduksbordet? Hur skulle du reagera om personen inte hade några synliga böcker alls i sin bostad? 

Om jag kommer in i ett hem där det inte finns några böcker så finns det förmodligen inget på nattduksbordet heller. Lite tråkigt men det får jag ju stå ut med eftersom det är en person jag gillar och respekterar. Vederbörande får ju stå ut med att mitt hem är proppfullt av böcker. 

Men om jag går in i någons sovrum skulle jag gärna vilja se bl. a. Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole på nattduksbordet. Då skulle jag veta att att vi var på samma våglängd med samma slags humor. Humor är en egenskap jag värderar högt.
  
Bonusfråga: Den 1/2 är det löpningens dag så jag undrar om ni utövar någon idrott eller motionerar?
Jag går på gym ett par gånger i veckan när jag har möjlighet. Om jag har någon vettig anledning dvs ett ärende kan jag också gå en promenad

20 kommentarer:

  1. Okänd bok för mig men jag värderar också humor väldigt högt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst är det något som underlättar mänsklig samvaro

      Radera
  2. Tror inte att jag har någon vän som lever i ett bokfritt hem.

    SvaraRadera
  3. Så lustigt att du just idag råkade nämna Dumskallarnas sammansvärjning. Jag satt idag och funderade på detta med twitter. Jag själv har INTE något twitterkonto. Och då kom det för mig att twitter är dumskallarnas sammansvärjning. Detta i sin tur fick mig att tänka att visst finns det väl en bok med det namnet. Och så nämner du just den. Det var en rolig tillfällighet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. läs den Robert! jag har ett twitterkonto som jag inte använder. förstår inte vitsen.

      Radera
    2. Fast ibland finns det en hel del humor på twitter, det är därför jag inte avslutat mitt twitterkonto.

      Radera
  4. vänner och bekanta har inga stora mängder böcker

    SvaraRadera
  5. Den boken känner jag inte till alls,men humor i böcker är väldigt svårt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst är humor i böcker svårt. men den här skiljer sig från mängden. annars brukar jag undvika s. s. "roliga" böcker

      Radera
  6. Känner till boken men har inte läst. Svårt med humor när det gäller böcker.

    SvaraRadera
  7. Håller helt med om hur viktigt det är med humor! Tack för tips om den boken. Jag har nog bara läst en enda riktigt rolig bok, och det var Sidoeffekter av Woody Allen, och det var när jag var ungefär tjugo år yngre. Jag kanske inte alls skulle tycka om den i dag. Promenader tycker jag är så otroligt tråkigt, men jag brukar gå med min brorsdotter när hon går promenader med sin son i vagnen, då får vi chans att prata samtidigt. Och jag har gått många promenader i skogen med min häst när hon varit halt och inte skulle ridas, och nu har jag fortsatt att varva ridning och att sitta av och gå bredvid eftersom det är så mysigt med kontakten man får med sin häst när man går bredvid varandra, och stannar vid nyponbuskarna och låter henne äta från dem. Gymmet har jag inte varit på sedan innan jul, men nästa vecka är det dags igen. Ser fram emot det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. att promenera tillsammans och prata kan vara trevligt. och jag kan tänka mig att det är väldigt mysigt att promenera med sin häst

      Radera
  8. Humor är viktigt men svårt att ha gemensamt ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, humorn stämmer kanske inte alltid, men ganska ofta

      Radera
  9. Dumskallarnas sammansvärjning har jag faktiskt inte läst, får väl se till att den hamnar på mitt nattduksbord kanske. :)

    SvaraRadera
  10. Det där låter som en kul bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är det. men den kräver en speciell sort humor

      Radera