söndag 7 oktober 2018

En smakebit på søndag

Mie var i full gång vid köksön, när jag kom in. Jag var tvungen att kindpussa henne medan hon stod med utsträckta armar och durumdeg mellan fingrarna. Det såg ut som simhud. Pizzorna måste självklart vara hemlagade. Så kom hon på att det trots allt bara var tredje gången som Georg inte var med. och skyndade sig att tvätta händerna. Jag tvekade lite för länge innan jag gav efter för hennes kram. Hon är bara skinn och ben, för ett par år sedan var hon stor som Obelix, men så bestämde hon sig för att bli smal. För Mie är allt ett beslut, en plan. Hon löper kommunen runt varje morgon, och om Stefan frågar om hon inte vill ha ett glas vin, svarar hon att hon hellre vill spara de kalorinerna till något annat. Som vanligt var det Stefan som hade släppt in mig. När Mies föräldrar kommer flyger hon iväg för att möta dem ända ute på trädgårdsgången. Är jag småaktig? Ja, det är jag, men det är familjen, Anna. Den gör oss små om det bara är den vi har som måttstock. Man måste hemifrån. Kommer du ihåg hur bråttom vi hade att ge oss iväg?
Från sidan 17 - 18 i Ofta är jag lycklig av Jens Christian Grøndahl, översatt av Peter Stenson. Atlantis förlag
Den här vecka är det Astrid Terese på  den norska bokbloggen Betrktninger   som har hand om En smakebit på søndag, en läsutmaning där vi bjuder varandra på smakebitar av det vi just läser. Utan spoilers, förstås. 
Fler smakebitar HÄR

12 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, blir lite nyfiken

  SvaraRadera
 2. Tack för en intressant smakebit. Gillar titeln.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten, aldrig sett boken tidigare.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Den här har jag inte hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 5. Helt okänd författare för mig. Låter ganska tragiskt att leva sitt liv så inrutat och inte njuta av det. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 6. Tack för en smakbit som gör mig nyfiken på mer!

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten! Trevlig titel. :)

  SvaraRadera
 8. Den här författaren (och boken) har jag hört gott om, inte läst något av hen men lite nyfiken är jag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Försökte läsa en bok av den här författaren på danska men kom inte särskilt långt tyvärr...

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Blir lite nyfiken på den boken.

  SvaraRadera