torsdag 16 november 2017

Hett i hyllan

 Den här boken är tydligen en fortsättning på Emma av Jane Auste  Emma Tennant har skrivit Lek och allvar som kom ut 1996 på Forum i översättning av Lena Torndahl. Jag visste inte att den fanns över huvud taget. Författarnamnet är välbekant. I min hylla står Tess, en berättelse om Thomas Hardy´s Tess som Emma Tennant nu återger berättad ur kvinnlig synvinkel.
Pemberley - Or Pride and Prejudice continued finns också. Emma Woodhouse lever i Lek och allvar sitt liv på ett stort gods med en älskande äkta man; lyckligt och bekvämt. Hon älskar fortfarande att agera äktenskapsmäklerska, men ibland blir det inte som hon tänkt sig. 
Originaltiteln är: Emma in love ... Idén att skriva fortsättningar på klassiker är väl i regel inte så tilltalande, men visst, Emma Tennant ska få sin chans vid tillfälle. (Nä, jag gallrar den.)


Bokföring enligt Monika: Jag bara      gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken  

Hett i hyllan.  Vad har du för dolda skatter i hyllan?

9 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 2. nej, den är väl inte så väldigt berömd. men författarnamnet är välkänt

  SvaraRadera
 3. Har inte ens läst Emma ännu men efter det kanske den här vore intressant :)

  SvaraRadera
 4. tja, är inte riktigt säker på det

  SvaraRadera
 5. Jag har ju väldigt svårt för det där att någon tar någon annans karaktärer och skriver en egen bok.

  SvaraRadera
 6. det blir väldigt sällan bra. kan inte komma på något fall. Stieg Larsson/David Lagercrantz känner jag inte till närmare

  SvaraRadera
 7. Emma har jag som film, borde se nån gång, loppisfynd

  SvaraRadera
 8. gör det, Hannele. kul med Austen i olika format

  SvaraRadera