torsdag 2 november 2017

Hett i hyllan

Monika: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Mörka platser av Gillian Flynn har jag läst mycket om, bland annat i andra bloggar.  Och på omslaget står det bland annat att det är en klar 5:a och höstens bästa bok. Jag har tagit sats flera gånger, men det är något med inledningen av boken som gör att jag inte fortsätter. Alltså står den där fortfarande oläst.
Mörka platser handlar om Libby Day, eller Baby Day, som hon också kallas, som har blivit ensam kvar efter det att hennes mor och två systrar mördats. Libby vittnar om att mördaren är den femtonårige brodern. Ben hamnar förstås i fängelseoch Libby får leva på en fond som välvilliga personer startat åt henne. Tjugofem år senare är pengarna slut och Libby undrar vad hon ska ta sig till. Då tar en grupp privatspanare kontakt med henne. De vill försöka rentvå Ben. Libby får en summa pengar för att fråga ut en del personer som funnits på plats när Satansoffret i Kinnakeo utspelade sig.

7 kommentarer:

 1. Den tycker jag nog är hennes bästa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sharp Objects tyckte jag väldigt mycket om, men inte Gone girl

   Radera
 2. Tror jag sett den som film. Tja, Flynn är inte något för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. gillade Sharp Objects men inte Gone girl. får se om jag någonsin får läst Dark Places

   Radera
 3. Jag har läst och tyckt om den :)

  SvaraRadera
 4. jag vet att så många gillat den. inväntar rätt tillfälle

  SvaraRadera