lördag 14 april 2012

Svenska nominerad till Orange Prize

Karin Altenberg, 38, landsarkitekt, författare och recensent, är en svenska som också bor i London. Hon har skrivit en verklighetsbaserad debutroman
Island of Wings
, som tilldrar sig på ögruppen St. Kilda väster om Skottland på 1830-talet. Karin Altenberg har alltid varit intresserad av öar och vad det gäller St. Kilda har hon gjort omsorgsfull research. Hon fick nys om ögruppen av en kollega som blivit strandsatt där under en storm.
Och nu är hon nominerad till Orangepriset. Som första svensk. Hon har skrivit romanen på engelska och om det ska översättas till svenska tänker hon inte göra det själv!
Karin Altenberg intervjuas i dagens SvD

Frihetens sanna sötma finns på St. Kilda
skrev Torgny Nordin i en artikel från den 17/4 2011.

Ingrid skriver också om St. Kilda på sin blogg idag.
Men då handlar det om en annan författare, nämligen
Kathleen Jamie.
Ingrid berättar också att St. Kilda blev världsarv 1986 och att man kan läsa vidare här.


4 kommentarer:

 1. Ojdå! Tänk!! Så intressant- detta hade jag faktiskt ingen aning om. Vare sig Altenbergs bok eller Torgny Nordins artikel. Givetvis måste jag se till att läsa den här romanen. Så roligt att den nominerats. Spännande ögrupp med en vemodig historia. Tur att den har blivit ett världsarv. Vilket fint boktips, Mrs C!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. eller hur, Ingrid? det är väl egendomligt att St. Kilda plötsligt dyker upp på flera ställen? kanske ett nytt resmål...

   Radera
 2. (jag blundar... detta verkar väldigt intressant)

  SvaraRadera
  Svar
  1. absolut, Hannele! mycket att göra blir det.

   Radera