torsdag 10 januari 2019

Helgfrågan v. 2

Mias bokhörna: "Jag har tänkt mycket på val av böcker, framförallt vilken genre man väljer. Förr läste jag bara deckare men numera blir det gärna feelgood böcker och en och annan fantasy."
Jag tycker nog att val av genre ändrar sig hela tiden. Jag läste många fler deckare tidigare. Nytt på senare tid är historiska romaner, feel - good - romaner och dystopier. Barndomsskildringar väljer jag ofta bort eftersom de nästan alltid handlar om barn som far illa på ett eller annat sätt. Sci - fi, fantasy och romance hoppar jag gärna över. Just nu i alla fall är det väl bäst att säga.
Skräck, vampyrer och zombies intresserar mig inte alls heller, förresten. 

Bonusfråga: Har ni plockat bort julen än?
Jag smyger undan lite då och då av julpyntet. Granen har jag ett gott öga till trots att den fortfarande doftar gran. Hyacinterna är billiga nu så det har jag burit hem några stycken. Mina amaryllislökar har överträffat sig själva och blommar och blommar så de får naturligtvis stå i det längsta.

20 kommentarer:

 1. ändrar mig inte hela tiden men bokbloggandet har breddat min läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dracula av Bram Stoker läses på universitet...

   Radera
  2. ja, den har jag så klart läst

   Radera
 2. Jag skulle nog egentligen inte säga att min smak har förändrats, men den har breddats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tror att min smak har ändrats och breddats

   Radera
 3. Jag försöker variera och läsa lite olika genres.Sen är det ju också så att man förändras som person och med det kanske också boksmaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst är det så. det går av sig självt

   Radera
 4. Så du har inte läst Färjan av Mats Strandberg ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, det har jag. och det var det äckligaste jag läst. meningslöst slafsande i blod och kroppsdelar. men den var välskriven

   Radera
 5. Jag läser ungefär som jag alltid har gjort, brett och spretigt.

  SvaraRadera
 6. Bra balans där :) feel-good och dystopier!

  SvaraRadera
 7. Ja, det gäller att vara på rätt humör för en barndomsskildring.

  SvaraRadera
 8. Jag ändrar nog smak allt eftersom

  SvaraRadera
 9. Det känns ganska naturligt att de sker förändring över tid. Läste t.ex. en hel del skräck i ungdomen, men numera är jag inte så förtjust i det. Sen finns det genrer som jag nog alltid läst som deckare.

  SvaraRadera
 10. Speciellt är det omöjligt att läsa om barn det går dåligt för om barnen är i samma ålder som ens egna, det kan inte jag. Eller jag gillar det inte. Oavsett genre.

  SvaraRadera
 11. Vore konstigt om det inte svänger i alla fall lite över tid.

  SvaraRadera
 12. Julblommor får stå tills de inte vill längre eller så får de står ännu längre. Bokläsningen har ändrat sig väldigt mycket över tid har jag lärt mig. Det är nog tur det.

  SvaraRadera
 13. Ja, deckare läser jag färre nu än för 20 år sedan men det börjar krypa in fler deckare i min läsning. Intressant det där med barndomsskildringar. Jag läste Pojken som kallades Det när den kom men liknande böcker skulle jag nog backa för idag.

  SvaraRadera
 14. Jag hann inte köpa några hyacinter i år, det saknade jag. De får dessutom vara ifred för katterna.

  SvaraRadera