lördag 19 april 2014

Bokbloggsjerka 18 - 21 april

Annika undrar i sin blokbloggsjerka 18 - 21 april vilken som är min mest skruvade film/TV-serie i min genre. Jag vet inte vilket min genre är, men jag kommer ihåg en del absurda serier och program. Reglerna för jerkan finns HÄR
 
Jag minns serien Ombytta roller med Dame Penelope Keith i huvudrollen som den högdragna överklassdam Audrey Fforbes- Hamilton som hysteriskt rolig. Audrey Fforbes - Hamilton var helt absurd i sina repliker och krav på omgivningen.

Söndagspromenaden gick för många år sedan som TV-teater med många fina skådespelarnamn i rollistan. Texten var skriven av ingen mindre än Lars Forssell. Handlingen var helt absurd. Familjen promenerade värdigt runt matsalsbordet och förde underliga samtal med varandra. Den roade mig väldigt.

I väntan på Godot med Ernst - Hugo Järegård och Jan - Olof Strandberg. Pjäsen är skriven av absurdisten Samuel Beckett.


Absolutely fabulous har jag skrattat mycket åt. Patsy och Edina är oslagbara i all sin drogromantik och sin eviga jakt på kändisar och märkeskläder. Edinas dotter Saffron är ett veritabelt dygdemönster på alla sätt och Edinas mamma beskylls för att vara dement, men det tror inte jag. Tvärtom. Hon är klok som en pudel!

13 kommentarer:

 1. Becketts skruvade pjäs såg jag med Sven Wolter i Göteborg.

  SvaraRadera
 2. Ja oj! Ombytta roller var rolig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag hade nästan glömt den. men Penelope Keith glömmer man inte så lätt

   Radera
 3. Ombytta roller hade jag faktiskt glömt, den var riktigt kul. Britterna kan det där med humor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst är det så, Monika! britterna är duktiga på mycket

   Radera
 4. Den första och den sista har jag sett och älskat! Särskilt AbFab, jag har kompisar som fortfarande kallar mig Bubbles efter ett test vi gjorde om vem i serien vi var mest lik... Jag som var säker på att jag skulle få Saffron...

  SvaraRadera
  Svar
  1. tihi! Bubbles är jättekul! och den coola Patsy. jag får lust att se om

   Radera