tisdag 18 februari 2014

Att läsa - dagbok

Det här går inte längre. 
Jag måste börja notera alla böcker jag får hem ifrån biblioteket - massor på en gång - och bara hinner kasta ett öga på innan den korta reservationslånetiden är slut. Det är i alla fall bra att kunna ta en titt och verkligen känna efter om jag verkligen är intresserad. 
Jag vill inte ha press på mig när jag ska läsa. Somliga böcker går jättesnabbt; andra måste få ta ta tid. Dessutom får jag ju fullständiga massor av lästips från andra bloggare, radio, TV, tidningar, tidskrifter och goda vänner.
Allt detta måste samlas någonstans troligen i alfabetisk ordning så långt det går.
Anteckningsboken med alla hattifnatt - kusinerna på från Formverkstan i Göteborg passar utmärkt för ändamålet - smidig och lätt att ha med sig.
Framsidan har Malin Abrahamsson designat. 

Hur gör alla andra?12 kommentarer:

 1. Jag skriver upp alla böcker jag läser i en svart liten bok. Det är min fjärde eller femte "läsebok". De böcker jag vill läsa skriver jag i en lista i min mobil. Då har jag alltid listan med mig.

  SvaraRadera
 2. kul att ha läsdagböcker långt tillbaka!
  jag funderade på mobilen också, men bestämde mig för pappersanteckningsboken till slut

  SvaraRadera
 3. Bra tanke, själv fotar jag ofta boken för att ha kvar titeln,.. eller så köper jag boken för att slippa tänka på lånetider :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. men man har ju inte oändligt med vare sig plats eller pengar! mitt bokkonto skulle kunna bli fett!

   Radera
  2. i Göteborg kan man hitta nya nästan nya böcker för typ 10 kr, folk är duktiga på att lämna ifrån sig:)

   Radera
  3. gudskepris! så billigt är det inte här...

   Radera
  4. (sorry, jag tänkte inte vara för rolig, ville bara tipsa om att på biblioteket kan man spara sina egna sökningar på dator, ganska fiffigt. Jag gör det bara sporadiskt, ska nog göra det oftare.

   Radera
  5. inget går upp emot min lilla portabla anteckningsbok i alla fall...

   Radera
 4. Lånar oxo hem fler böcker än vad jag hinner läsa. Är det någon jag inte hinner med i februari, kan jag låna om i juni. Skriver ner alla boktips i ett worddokument men har varit dålig på att notera vem jag har fått vilket tips av. Kan vara bra att ha, dels för att kunna tacka för ett bra tips på bloggen men också för att nästa gång ta ett tips från den dålige tipsaren inte på fullt lika stort allvar. Kanske våra smaker inte överensstämmer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det har du rätt i, mimmimarie! man borde skriva upp vem som tipsat. precis som man brukar hålla rätt på vilka recesenter i tidningar och tidskrifter man har samma smak som

   Radera
 5. Böcker jag har läst skriver jag upp i ett exeldokument på datorn. Alla böcker som jag vill läsa skrivs upp i en anteckningsbok.

  SvaraRadera
 6. jag skriver upp i anteckningsböcker. det blir väldigt gott om sådana, kan jag säga

  SvaraRadera