onsdag 27 mars 2013

Tematrio - Påskdeckare

LYRANS
tematrio handlar om påskdeckare. Det har ju blivit tradition även i Sverige att läsa deckare till påsk. Norrmännen började. Lyran ber oss berätta om tre favoritdeckare.
Två  titlar från 80 - talet minns jag särskilt och de råkar vara skrivna av två charmanta damer med foträta skor och handväska på armen. Jag tänker på

Av oskyldigt blod  av P D James. Den kom först ut 1981 och sedan 1987 och då hette den Oskyldigt blod.En ung adopterad flicka beslutar sig för att ta reda på sanningen om sina föräldrar. Det hon upptäcker förändrar hela hennes liv. Absolut inte till det bättre.Man lider med henne.

Stenarna skola ropa av Ruth Rendell kom ut 1982. Jag är mycket förtjust i den gammaltestamentliga titeln.
Den här boken handlar om en människa som lider av dyslexi och för allt i världen och med olika metoder försöker dölja det. En verkligt tragisk historia.

Vass egg av Gillian Flynn var jag också mycket förtjust i. Den var så annorlunda. Huvudpersonen är en ung journalist med mörka drifter. Nu ska hon åka till sin hemby och skriva om ett märkligt flickmord. Ingen hälsar henne välkommen - allra minst hennes mor. En mörk men mycket bra kriminalroman     

6 kommentarer:

 1. Av P.D James har jag några olästa stående i hyllan och väntar. Gillian Flynns Mörka platser läste jag för ett tag sedan och fick mersmak.

  SvaraRadera
 2. P.D. James har jag slukat allt av, det kan bara inte bli fel. Är personligen inte så förtjust i Ruth Rendell, har försökt två böcker men det är något som skaver när jag läser henne. Gillian Flynns Gone Girl står i hyllan och väntar på att bli läst :)

  SvaraRadera
 3. Dark Places väntar i min hylla, Lena. den förväntar jag mig mycket av

  eller hur, Hannele! det tänker jag köra hårt med i påsk

  jag har inte läst så mycket av RR, Anna, men Stenarna skola ropa var något alldeles speciellt. jag minns den som en grekisk tragedi. Dark Places och Gone Girl väntar på mig och det känns bra


  SvaraRadera
 4. De två första har jag läst och håller med. Den tredje blir jag nyfiken på, måste nog läsa något av den författaren!

  SvaraRadera
 5. jag tycker absolut att du ska ge Gillian Flynn en chans, Freja

  SvaraRadera