måndag 3 oktober 2011

Bulle eller snäcka?

Imorgon, 4 oktober, är det Kanelbullens dag för trettonde gången.
Det var Hembakningsrådet i Göteborg som skulle fira 40-årsdag och som då ställde frågan till svenska folket om vilket bakverk symboliserar hembakat?
Jo, det gör kanelbullen.

Eller är det kanelsnäckan?

5 kommentarer:

  1. Kanelsnäcka. Alla gånger. Mums. Minns ett konditori i Haga i Göteborg som hade jättekanelsnäckor som specialité. Sedan åt man inte mera den dagen. :-)

    SvaraRadera
  2. vi göteborgare äter kanelbullar, finnar äter 'örfil' (!!??) och jag vill helst ha kryddad med kardemumma....

    SvaraRadera
  3. P.S.
    jag visade bild på dessa jättekanelbullar i Haga.

    SvaraRadera
  4. Ingrid och Hannele: Jag är lite kallsinnig till kanelbullar. Jag förstår att det är obegåvat.
    Men kardemummabullar är godare.
    Om jag bakar själv blir det smörbullar med vanilj och kardemumma.
    Var visade du bild på jättekanelbullarna, Hannele? På bloggen?

    SvaraRadera
  5. Här jättekanelbulle (klicka bilden större);
    http://hannelesparadis.blogspot.com/2011/10/idag-ska-man-baka.html

    SvaraRadera