torsdag 18 augusti 2011

Fel, fel, fel


Jag är snart klar med The Crow Trap av Ann Cleeves och jag håller fullständigt med
Inky Fingers som tycker att bilden utanpå boken (från BBC:s TV-serie) absolut inte stämmer med den bild man får av Vera Stanhope när man läser boken.
The Crow Trap är första delen av fyra (hittills) i Ann Cleeves serie om kriminalinspektör Vera Stanhope. Del två,
Dolda djup (Hidden depths), finns redan på svenska. Varför man översätter del två först är en gåta som söker sin förklaring.
Silent Voices är tredje delen och Telling Tales del fyra.
The Crow Trap tilldrar sig i Northumberland. Nationalparken och diverse orter hittar man på kartan. Skog, fåglar och andra djur är viktiga ingredienser i den här romanen, som är välkonstruerad och har ett intressant persongalleri och en trovärdig intrig.
Vera Stanhope är en tämligen ovårdad, arrogant men smart undersökningsledare. Hon vet sitt värde och har ingen anledning att vara insmickrande. Och jag gillar henne!
Återstår att se om upplösningen håller.

2 kommentarer:

 1. Fast jag tycker faktiskt att omslagsbilden funkar bättre med Crow Trap än den beskrivning av Vera som fanns i Dolda djup. Eller så har jag bara vant mig! Subliminala budskap, vet du...
  Men du rör du till det med delarna, Madame! De kommer i den här ordningen:

  The Crow Trap
  Telling Tales
  Hidden Depths
  Silent voices

  och snart kommer del fem! The Glass Room - hurra!

  SvaraRadera
 2. Inkling: Tack för påpekandena! Skandal att jag inte läst på bättre... Men visst är det fel med bilden utanpå The Crow Trap! Jag tycker att Vera Stanhope är mera oborstad och "råare" än i Dolda djup. Jag tyckte astt hon genomgått en viss utveckling. Men jag reserverar mig till efter Telling Tales.

  SvaraRadera