söndag 17 oktober 2010

Allt om trädgård

I senaste numret (november) av Allt om trädgård finns en mängd bilder på japanska lönnar som är tagna på Ulriksdal på Kivik; det presenteras nya sorters blåregn och tulpanlökar.
(Blåregn är för mig evigt förknippat med en deckare av Pierre Magnan, Skuggspel, där en gravt handikappad kvinna ligger ensam i sitt hus om natten och hör blåregnet rassla på väggen medan hon väntar på den mördare hon vet ska komma. Och han kommer...)
En lista måste-ha-böcker med anknytning till trädgård, rådjursnät som appliceras med G-pinnar (? tydligen något man bör känna till), grönsakssvarv, fågelautomat (från Danmark) och underbara helfodrade lila stövlar som heter Greta från Muckboot . De håller värmen upp till 17 minusgrader. Vad man ska ta sig till därefter får man inte veta. Man ska antagligen gå in. Vidare finns det en
frågespalt; läckert av Renée Voltaire samt tips om hur man bygger om carporten till orangeri.
Redaktionschefen Viveka Ljungström gräver fiktiva rabatter i fåtöljen till de fiktiva vårbina.

Allt om trädgård är en glad, lite plottrig, praktisk och jordnära tidskrift med många annonser.
Den är inte så tjusig som Trädgårdsliv men innehåller mera för hobbyträdgårdsmästaren och betingar ungefär samma pris. Tidskrifterna kompletterar varandra skulle man kunna säga.

3 kommentarer:

 1. finns väl inget bättre än få gräva ner lite höstlökar

  SvaraRadera
 2. Stöveln Greta ser fin ut- men jag hoppas verkligen inte att det blir -17 grader här nere under vintern... (det känns för kallt redan vid -10....) Japanska lönnar är mycket vackra - de lyser verkligen upp hösten med sina starka färger.

  SvaraRadera
 3. Hannele: Det ska möjligen vara att se när (om) de kommer upp

  Ingrid: Stöveln Greta borde klara mer än -17 till det priset: 1 250. Vi hade -3 och det kändes som rena vargavintern. Men rönnbären var mycket röda. Mycket tidigt. Dåligt (men vackert) omen

  SvaraRadera