måndag 31 mars 2014

Nytt bokmagasin!

FYRAHUNDRAFEMTIO
ett sprillans nytt bokmagasin på papper! Något mitt emellan Vi läser och Svensk Bokhandel läste jag någonstans. Och det ligger mycket i det. Lasse Winkler är ju chefredaktör till exempel efter att ha sagt upp sig från Svensk Bokhandel. I Fyrahundrafemtio skriver man om kommande två månaders bokutgivning. Utan recensioner och mera journalistiskt.  Utgivningen planeras bli sex nummer/år
Fyrahundrafemtio (vid 451 grader antänder papper) är betydligt roligare än man kan tro av omslaget. Tyvärr är det ibland även det intressanta svårläst. Små röda och vita bokstäver mot svart bakgrund är riktigt irriterande. Jag ville gärna läsa hela artikeln om Maggie O´Farrell utan problem. Genrekyrkogården är ett kul inslag. Efter en titt bakom kulisserna på världens största bokhandel Amason inför etableringen i Sverige blir man betänksam.
En rolig artikel - Pk i Gnesta - uppmärksammar det faktum att det är kvinnor som läser litteratur och om litteratur men att det är män som dominerar branschen. Riktigt fint är det också att redaktionen har koll på att det finns en massa läsecirklar. Kanske upptäcker de bokbloggarna också en vacker dag.
Ett bokindex avslutar de 90 sidorna.
Jag är försiktigt positv och landar förmodligen på en provprenumeration.


 

10 kommentarer:

 1. Första gången jag hör om det här magasinet. Jag blir väldigt nyfiken! Hur skriver dom om böcker? Är det om utgivningar eller är det fördjupningar? Eller kanske både ock?

  SvaraRadera
 2. det är blandad kompott, Frida. många smärre notiser och några författarintervjuer

  SvaraRadera
 3. tidningen har fått bra recension

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag tar risken och provprenumererar ändå!!!

   Radera
  2. det får jag också göra, långt att cykla till någon stor tidningskiosk.

   Radera
 4. Den tidskriften ska jag allt ta mig en titt på- hoppas att den finns på Pressbyrån i Malmö- annars får jag väl som du, riskera en prenumeration. Tack för tipset!!

  SvaraRadera
 5. jag tror definitivt att Pressbyrån har den!

  SvaraRadera
 6. Spännande. Det får man allt ta och kika på!

  SvaraRadera