måndag 14 september 2015

Tematrio: Ett liv (eller år) utan Bokmässan

Lyrans TEMATRIO handlar om att inte åka till årets Bokmässa. Ett liv (eller år) utan Bokmässan. Vi är många som inte ska göra det - av det ena eller andra skälet. Och visst är det surt! 
Berätta om tre titlar som beskriver hur en kan känna sig när en inte ska till det stora evenemang alla pratar om! uppmanar Lyran.
1.  Jag ska läsa Vem ska trösta Knyttet av Tove Jansson. Den är helt underbar och jag har inte läst den på länge så det blir ett kärt återseende. Sicken tur att jag inte ska på bokmässan utan har tid med Knyttet...Ska rota fram skivan också med Peter Lundblads kongeniala tonsättning.
2. Sucka mitt hjärta, men brist dock ej av Mark Levengood. Här finns en del av ML:s texter där en möter hela hans stolliga familj. Den frånvarande mamman  är på semester och skriver hem till barnen: "Här är underbart och jag saknar ingen av er!" När en läser hör en ML:s röst i andanom.
3. Jag unnar mig lite tröstätande också. Vin, Apelsin, Choklad, den s.k. mattrilogin av Joanne Harris i en läcker presentbox. Det var med den tredje boken om choklad som JH fick sitt internationella genombrott. Lasse Hallström filmatiserade; huvupersonerna spelas av Johnny Depp och Juliette Binoche.

Vad är väl en Bokmässa i Göteborg...?

19 kommentarer:

 1. Fina val! Jag tröstäter nog lite också...

  SvaraRadera
 2. Mattrilogin är så underbar!

  SvaraRadera
 3. Jag tänkte unna mig någon bok istället, tycker choklad placerar sig runt magen så väldigt fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. är det så, Marie??? då blir det ju katastrof!

   Radera
 4. Jag tänkte också på Knyttet! Den är genial. Och Mark Levengood är ju så härlig, jag blir glad bara av att tänka på hans berättarröst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knyttet älskar jag. även Mark Levengoods mormor och tokiga fastrar

   Radera
 5. Tröstätning låter som en bra idé. Får nog ta och skriva en shoppinglista så jag inte glömmer något...

  SvaraRadera
  Svar
  1. gör det, Monika! så förtränger vi den där tilldragelsen någonstans på västkusten

   Radera
 6. Mycket bra val av titlar tycker jag!

  SvaraRadera
 7. Aha, där fick jag lära mig något nytt - hade ingen aning om det där med att "chokladfilmen" kom från en mattrilogi böcker. :)

  SvaraRadera
 8. filmen baseras på chokladboken. alla tre böckerna ligger i en läcker presentförpackning som fanns för en billig penning på adLibris

  SvaraRadera