fredag 30 maj 2014

Bokbloggsjerka 30 maj - 2 juni

Annika vill ha tips på bra böcker på omkring 100 sidor i sin  Bokbloggsjerka 30 maj - 2 juni.
Det ska hon få. Jag har fyra pocketböcker som är garanterat bra. Men visst, smaken är olika.

Först har vi Historietter av Hjalmar Söderberg 100 sidor jämt. Korta noveller om människan, samhället och livet. Termen historietter hittade han på själv.
Sonetjka av Ludmila Ulitskaja  handlar om en bibliotekarie som är besatt av litteratur (konstig människa!). Hon möter kärleken och blir som besatt av den också men kolliderar snart med själva verkligheten. En liten bokpärla, helt enkelt, på 108 sidor.
En annan liten förtjusande graciös bok är Silke av Alessandro Baricco (119 s.). Fransmannen Hérvet Joncourt köper och säljer silkesmaskar. Under en av sina resor till Japan möter han en gåtfull kvinna som han sedan inte får ur sitt sinne, trots hustru och barn.

Halv elva en sommarkväll av Marguerite Duras (111 s.) handlar om en  man, en hustru, en dotter och en väninna till hustrun på resa i Spanien. Under ett våldsamt oväder med åska och regn kommer de till en stad där ett svartsjukedrama just ägt rum. En man jagas av polisen för att ha skjutit sin unga hustru och hennes älskare. Ett annat triangeldrama är under uppsegling i det lilla ressällskapet.

11 kommentarer:

 1. Jag är mäkta imponerad över författare som lyckas få ihop en bra historia på väldigt få sidor. Fler borde lära sig det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, Monika, det är verkligen en konst att kunna begränsa sig!

   Radera
 2. Intressanta tips du kommer med. Inte lätt att hitta tunna böcker med mycket innehåll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det har du rätt i! 300 sidor är väl ett vanligare format

   Radera
 3. Väldigt intressanta tips. Blir extra nyfiken på den om den besatta bibliotekarien. Den borde finnas på bibblan som jag jobbar på. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. den borde finnas på alla bibliotek... kom ut i utmärkta men tyvärr avsomnade En bok för alla

   Radera
 4. Tack för tips, låter som intressanta små böcker allihop

  SvaraRadera
  Svar
  1. det tror jag att jag kan utlova, Anna

   Radera