lördag 17 maj 2014

Bokbloggsjerka 16 - 19 maj

Annika undrar i sin Bokbloggsjerka 16 - 19 maj om vi brukar köpa  böcker efter att vi lånat och läst,  
e - böcker eller svartskift. Svaret är ja. Det händer ibland. Inte så ofta, men i alla fall. Här kommer några exempel.
Dagbok av Sándor Márai som jag just har läst är en sådan som jag känner att jag vill ha tillgång till när som helst. Nästan som en andaktsbok.

Herrarna i skogen - essäer på temat skog - är en  av mina favoritböcker. Lika lärt som poetiskt av Kerstin Ekman. Man känner doften av mossa och hör suset av granskog och lajkans flämtande när man läser. Och alla dessa litterära referenser! 
Trollsländans land av Monica Braw, fil.dr. i japansk historia, tidigare Svenska Dagbladets korrespondent i Tokyo och en av Sveriges främsta japanexperter, presenterar på ett personligt sätt ny forskning och egna reportage om kejsare, samurajer, munkar, kvinnor, bönder, stadsbefolkning och poeter.   
En mycket vacker och lärorik bok som jag gärna ville ha i min Japan - hylla.   


17 kommentarer:

 1. Vissa böcker vill man verkligen kunna kika i ner som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. så är det, Ewa! och det kan komma på när som helst, ju!

   Radera
 2. Jag brukar inte läsa om böcker och jag brukar inte bläddra i böcker som står i hyllan, ändå händer det här mig. Men då gäller det så gott som alltid böcker jag läste när jag var yngre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. böcker man läste när man var barn dyker ju ofta upp någonstans ifrån. ibland kommer man ihåg delar och skulle vilja komplettera, ebland är det stämningar eller händelser förknippade med någon viss bok. visst kan man vilja köpa av den anledningen ocks, Monika!

   Radera
 3. Alla tre verkar ju högst intressanta! Förstår om du vill ha dem i din hylla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, de försvara sin plats i hyllan. och de används. Ekman och Braw kan ju nästan ses som uppslagsverk. Márai också egentligen, men ur en annan synvinkel

   Radera
 4. Köper nästan aldrig böcker jag redan läst om det då inte rör sig om väldigt speciella böcker eller böcker av någon av mina favoritförfattare där jag vill ha alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. mina tips sorterar under kategorin väldigt speciella böcker, Lena...

   Radera
 5. Jag är likadan, vissa böcker bara måste jag ha i bokhyllan

  SvaraRadera
 6. eller hur, Anna, man vill känna att de finns där för en

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra böcker. Förstår att du vill äga dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. de är vackra och fyllda av kunskap och lärdom och poesi. fungerar som uppslagsböcker också

   Radera
 8. Jag läser inte e-böcker och det är länge sedan jag lånade på bibliotek. Jag är oekonomisk på många sätt när det gäller böcker, jag gillar att hålla i en bok och bläddra när jag läser, jag gillar att den är min, och jag gillar att ha dem på hyllan här hemma...

  SvaraRadera
 9. jag läser nästan uteslutande vanliga böcker. men jag lånar jättemycket på biblioteket och någon gång resulterar det i inköp

  SvaraRadera