onsdag 22 oktober 2014

Lost in Translation

Som på beställning visas Lost in Translation på TV4 Film. I min videobutik sades det att filmen varken går att hyra eller köpa. Eftersom den tilldrar sig i Tokyo kände jag mig väldigt intresserad.
Filmen spelades in 2003; regissör och manusförfattare: Sofia Coppola. Bill Maurray spelar Bob Harris, bedagad skådespelare i medelålderskris som åker till Tokyo för att komma ifrån sin fru en tid och spela in reklam för Suntory, japansk whisky. Scarlett Johansson spelar Charlotte,  försummad ung hustru till en hip fotograf av det mera självupptagna slaget. Bob och Charlotte spenderar tid tillsammans, ensamma tillsammans, typ.  Båda funderar över sina äktenskap och de dlar sömnlösheten. Mellan dem utvecklas en varm vänskap och förståelse. Jag kan tycka att det hade varit trevligt med mera inlevelse i japanskt liv och kultur när Bob och Charlotte ändå ger sig ut på upptäcktsfärd i Tokyo.

6 kommentarer:

 1. (en gång beställde jag film utomlands eftersom min mataffär inte har allt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. beställer inte mataffären hem till dig?

   Radera
 2. Jag tyckte mycket om Lost in Translation, kanske var det min första riktiga bekantskap med de två huvudaktörerna. Men nu, när jag tänker efter inser jag att jag blandar ihop den filmen med Wasabi (som är en helt annan genre) och jag blir lite snurrig. Nåväl, jag tyckte båda var bra och klart sevärda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. så spännande! Wasabi hade jag aldrig hört talas om! den är ju ifrån ungefär samma tid som LiT.
   nu blir det ny tur till videobutiken. tack för tips!

   Radera
 3. Känner igen det där. Tror jag sett filmen för några år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. den var ju ganska omskriven när den kom. jag såg den då, men var måttligt förtjust i skådespelarna. nu tittade jag mest på miljön

   Radera