lördag 18 december 2021

En smakebit på søndag v. 50 2021

astridterese på den norska bokbloggen Betraktninger administrerar söndagsutmaningen En smakebit på søndag. Den går ut på att vi delar med oss av det vi just läser. Utan spoilers, förstås.
"Dagen då Nisha försvann, innan jag ens insåg att hon var försvunnen, såg jag ett mufflonfår i skogen. Jag tyckte att det var märkligt. Dessa uråldriga får härstammar från vårt land och är vilda och sällsynta. De dras till avskilda platser och strövar vanligtvis omkring i svåråtkomliga partier av bergen. Jag trodde aldrig att jag skulle få se ett på platt mark, särskilt inte så här långt österut.  Faktum är att ingen hade trott mig om jag hade berättat att jag såg ett mufflonfår vid kusten; man hade skrivit om det i tidningarna. Jag borde ha insett att något inte stod rätt till. För länge sedan insåg jag att jorden ibland talar till en, att den hittar på sätt att framföra sitt budskap om man bara tittar och lyssnar med ett barns öppenhet. Det lärde farfar mig. Men den dagen i skogen, när jag såg det gyllene fåret, hade jag glömt bort det. "   Från sidan 11 i Sångfåglar av Christy Lefteri, som också skrivit Biodlaren från Aleppo. Fler smakebitar HÄR

17 kommentarer:

  1. Tänkte först att jag varken kände till bok eller författare, men Biodlaren i Aleppo finns ju på min nyfiken-på-lista.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag tyckte mycket om Biodlaren i Aleppo och tyckte mycket om den. lärorik och intressant

      Radera
  2. känner till författaren, blir nyfiken, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  3. Tack för smakbiten. Jag läste hennes första bok A Watermelon, a fish and a bible för många år sedan. Det här låter intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. den boken har jag inte läst. tack för tipset!

      Radera
  4. Mufflonfår måste jag kolla upp vad de är för ena. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  5. Jag har inte läst Biodlaren men har noterat denna som intressant. Köbildning råder så jag väntar dock ett tag. Tack för spännande smakbit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Biodlaren är så intressant och Sångfåglar lovar också gott

      Radera
  6. Ja, det där är väl en rätt ny bok. Inte läst något av författaren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. den är alldeles ny. hoppas att den är lika bra som den förra

      Radera
  7. Känner till författaren men har inte läst något av henne. Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera
  8. Har såklart sett Biodlaren fladdra förbi i sociala medier men inte läst henne själv ännu.

    SvaraRadera