fredag 15 mars 2024

Fem en fredag v. 11 2024: Visuellt

 

elisamatilda: Fem en fredag v. 11: Visuellt

 1. Hur ser en vecka ut visuellt när du tänker på den? Murrigt må - o. På torsdagen vädrar jag helg och då ljusnar det
 2. I vilken ordning sätter du på dig kläder? Trosor, BH, strumpor, byxor, tröja
 3. Vad packar du för mycket av vid en kortare resa? Förr packade jag minimalt. Nu blir det för mycket av allt. Kan vara bra att ha.
 4. Hur ser din tvättstugerutin ut? Jag tvättar mycket i skov, till exempel efter jul och sommar. Sedan samlas tvätt under längre tid och antalet tvättar tunnar ut.
 5. Hur ser dina bokhyllor ut? Jag har mycket böcker i mina bokhyllor. På alla håll; bakom och ovanpå. Vän av ordning skulle säkert få frossbrytningar men jag har det gärna så. Jag vet var böckerna finns (för det mesta) och mitt största problem är att få plats med flera.

15 kommentarer:

 1. Det är skönt när de som jobbar får helg så man kan umgås med dem! Det är skönt att inte samla på sig en massa tvätt. Tvärt emot dig så är jag nästan pedant när det gäller ordningen i mina bokhyllor, men det stör mig inte alls när andra har det rörigt! Köper sällan nya böcker nu för tiden. Om jag köper så blir dt secondhand, och sen åker dom iväg när jag läst dom. Biblan är toppen! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. lev och låt leva! vi har inte tvättmaskin i sommarhuset så därför samlas det mycken tvätt om somrarna. jag gillar i princip inte att köa på biblioteket, men jag gillar bibliotek

   Radera
 2. ganska vanligt börja med underkläder...
  Hittar bland mina böcker, maken har egna bokhyllor, han har sin smak och sin ordning.
  Jag är så lycklig i mitt eget bibliotek! Sonen har fixat bra bokhyllor, extra hyllor upp till taket, har stadig stege.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, men en tar ju underkläderna i en viss ordning. och sedan kan en ju välja ord-
   ning för resten också. frågan är var strumporna kommer in i bilden. jag sade direkt ifrån att det inte skulle blandas några böcker. vill ha mina ifred. och det gick bra

   Radera
 3. "Kan vara bra att ha" får nog alltför ofta regera när man ska packa den där "lilla" väskan ... Vi svarar väldigt lika du och jag, och har lika svårt att klämma in fler böcker i hyllan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "kan vara bra att ha" - det har ju erfarenheten lärt en. jag har så många böcker och vill gärna ha fler. jag hittar nog på något sätt att lösa det hela

   Radera
 4. Ja man vill alltid ha flera böcker. Jag skulle gärna ha ett eget bibliotek i huset. Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. böcker kan det inte bli för mycket av!

   Radera
 5. Femman är vi helt överens om. Läste några bidrag där deltagarna inte har bokhyllor/böcker. Alla är vi olika, men jag kan inte föreställa mig ett hem utan böcker som dessutom är saligt blandade. Huvudsaken är väl att man hittar;-)
  Vad gäller tvätt har vi inte samma rutiner. En gång i veckan gäller för min del. Men jag gissar att du har "egen" tvättmaskin, då blir det ju andra rutiner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej jag vill ha böcker omkring mig. och det finns metod i galenskapen. ja, jag har egen tvättmaskin

   Radera
 6. Du får flytta till större så du får plats med dina böcker, hihi! Tänk så olika vi människor är, jag saknar inte böcker, har alltid en hög från biblan på nattduksbordet. Men när jag läst dem släpper jag dem gladeligen. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, inte större hus! mindre hus men med mera plats för böcker vore önskvärt. vissa böcker måste jag äga. av olika skäl. biblioteket räcker inte. de kan ha böckerna utlånade när jag vill ha dem

   Radera
 7. Skoj att läsa dina svar. Och ja det här med ordning och reda eller att man har oreda som i bokhyllan. Jag tänker att sålänge man själv mår bra av att ha det på ett visst sätt så ska man ha det. 😊
  Ha en fin lördag

  SvaraRadera
  Svar
  1. huvudsken är ju att en hittar sina böcker när en behöver dem. och det gör jag

   Radera