fredag 4 mars 2022

em en fredag v. 9 2022: Ordspråk

elisamatilda: Fem en fredag v. 9: Ordspråk 

1. När sa du senast ”borta bra, men hemma bäst?”
Det är faktiskt flera år sedan. Har ju inte varit någonstans på de senaste åren.
2. När senast upplevde du ”delad glädje är dubbel glädje”?
Förra lördagen när maken och jag lyssnade på ett magnifikt framförande av Schuberts Winterreise

3. Vad har ”gömts i snö, och kommer upp i tö”?
Hundbajs!
4. När talade du senast om trollen?
Det är inte så länge sedan. Av någon underlig anledning dyker ju folk ofta upp när en just talat om dem, typ jag har inte sett NN på länge. Och vips står de där!

5. Ingen kan allt, men alla kan något – vad kan du? Tror inte att jag kan något speciellt som inte alla andra kan. Vet verkligen inte vad det skulle vara i så fall. Är detta ett ordspråk? Eller mera av ett förnumstigt visdomsord? Jo, men nu kom jag på något som jag kan men som inte alla kan: Lyssna

14 kommentarer:

  1. Trevligt, Vinterresa av Elfriede Jelinek utgår ifrån Schuberts och Wilhelm Mullers romantiska sångcykel med samma titel, kan dock inte så mycket om musik, men Jelenik är klassiskt skolad organist.

    SvaraRadera
  2. ett läsdrama. ska ta en titt på den. jag blev väldigt tagen av Winterreise

    SvaraRadera
  3. Att lyssna är en talang! Jag tillhör dem som visserligen gärna lyssnar men plötsligt hittar något till ämnet hörande som jag måste få berätta...o så blir jag sur på mig själv, att jag avbröt..
    Det äckligaste med hundbajset är att hundarna vällustigt ska gå o lukta på dessa gamla stinkbomber...
    Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag tror säkert att du lyssnar när det är skarpt läge. i "vanliga" fall är det ju ofta så att en utbyter erfarenheter och då går det ju bra att inflika saker.

      Radera
  4. Det är inte många som är goda lyssnare. Ni är en bristvara kan man väl säga. Jag uppskattar alla som kan lyssna, förstå och inte kritisera.
    Av alla svar (som jag läst) att döma så är hundbajs ett stort problem i vinter-Sverige. Tack och lov att jag inte kan instämma i eländet, och det trots att det finns hur många hundar som helst i mitt område. Många skaffade ju jycke under pandemin, men de verkar plocka upp efter sina pälsklingar:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. har alltid tyckt att det varit för mycket hundbajs i den här stan.allra värst var det när jag skulle kryssa mellan högarna med två små livliga barn

      Radera
  5. Nej, alla kan verkligen inte lyssna! Det är verkligen inte dumt att kunna det!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hoppas att solen kommer att stråla i helgen. har suttit på altanen inbäddat i kappor, filtar och halsdukar och läst idag

      Radera
  6. Det du skrev sist; Att du är duktig på att lyssna! Det är faktiskt nåt jag saknar hos en del personer. Jag gillar också att lyssna på vad folk säger - och vad dom visar med sitt kroppsspråk - vilket gjort att jag blivit något av en biktmorsa åt många i vänkretsen. Sen gäller det också att komma ihåg vad som sagt, så man inte ser ut som ett frågetecken när dom efter lång tid börjar prata om ämnet igen. Det har blivit lite svårare med åldern.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. det har du rätt i. en måste minnas vad folk sagt. annars tror jag att de känner sig svikna och förminskade. med all rätt

      Radera
    2. Att kunna lyssna är bra, både till vacker musik och till vad andra människor berättar för en. Jag är en god lyssnare, som får allt svårare för att höra! Det går inte ihop! Trevlig helg!

      Radera
  7. Att kunna lyssna är nog en av de mest värdefulla egenskaperna en människa kan ha! Många hör men lyssnar inte.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  8. det har du rätt i. och en märker det ganska väl. vi hoppas på en solig söndag också!

    SvaraRadera
  9. Fleta som nämner hundbajs, vet inte om jag haft tur eller så omgivningen bättre på att plocka upp, inte snubblat över något än. Bra på att lyssna och verkligen göra det är en tillgång, är också bra på det.

    SvaraRadera