lördag 28 augusti 2021

Veckans mening v. 34 2021

MIN

Robert på bloggen Mina skrivna ord förser oss med en lördagsutmaning, nämligen Veckans mening Vi ska dela med oss av en mening vi fastnat för av en eller annan anledning. 

Min mening den här veckan kommer från sidan 116 i Mrs Dalloway av Virginia Woolf

"Och nu var det som att rida, att så här svepa fram genom Whitehall: varje krängning bussen gjorde parerade den vackra kroppen i den rådjursbruna kappan, mjukt som en ryttarinna, som en galjonsbild på ett fartyg, ty vinden rufsade till henne, hettan gav hennes kinder en blekhet som målat trä, och de vackra ögonen, som inte hade några ögon att möta, tittade rakt fram, tomma, strålande, med en skulpturs stirrande vantrogna oskuld."

8 kommentarer:

 1. Jag borde läsa om Mrs Dalloway. Den gjorde inget som helst intryck på mig. Jag tror att det var fel tillfälle för boken, helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, Woolfs böcker måste en läsa vid rätt tillfälle. jag har läst den tidigare, men nu är jag väldigt
   förtjust i den. med karta över London i högsta hugg!

   Radera
 2. Hm. Gillar jag den meningen? Är inte helt säker på det, faktiskt. Lång och ordrik men ... aj, nu svär jag nog i kyrkan?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. du behöver inte gilla den meningen. jag gör det och ser en bild av den vackra kvinnan på bussen som en skulptur eller galjonsfigur.

   Radera
 3. Flickan i fråga måste ha gjort stort intryck på betraktaren.

  SvaraRadera
 4. Läst boken, t.o.m. två gånger. Men minns faktiskt inte den meningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har också läst den två gånger. den första gången var jag inte mottaglig, men den här gången tyckte jag väldigt mycket om den

   Radera