torsdag 21 juli 2022

Hett i hyllan v. 29 2022

Monika på bokbloggen Bokföring enligt Monika har en torsdagsutmaning som hon kallar Hett i hyllan. En delar med sig av böcker som blivit stående olästa i hyllan av olika skäl. 

Inte begriper jag varför Fyren av P D James blivit stående i hyllan i många år. Jag lyfter i den någon gång varje sommar och tycker att omslaget med den ensliga fyren är så fint. Det är en Dalgliesh - deckare som tilldrar sig på ön Combe utanför Cornwalls kust. Endast speciellt utvalda (läs:rika)människor får komma dit för att hämta nya krafter. Men så händer det omöjliga. Ett brott begås och polisintendent Adam Dalgliesh, som som vanligt har problem med den besvärliga flickvännen, blixtinkallas för att snabbt och diskret lösa brottet. Med sig har han Kate Miskin som har sina egna personliga problem och nykomlingen Francis Benton- Smith, som inte vet hur han ska hantera sina överordnade. Ulla Danielsson har översatt.

6 kommentarer:

  1. Jag är faktiskt osäker på om jag har läst något av P D James. Om jag har gjort det så var det väldigt längesedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag läste mycket av henne för många år sedan, men sedan blev det tvärstopp. liksom med de norska deckarförfattarna och Elizabeth George och Ian Rankin

      Radera
  2. denna väntar i min fyr-hylla, hon skrev ju När döden kom till Pemberley inspirerad av Jane Austens Stolthet och fördom

    SvaraRadera
    Svar
    1. den står i min hylla och skulle kunna platsa på Hett i hyllan också

      Radera
  3. Hennes böcker slukade jag under en period, men sen tappade jag bort henne. Den här har vi i hyllan men jag är inte säker på om jag läst den.

    SvaraRadera
  4. Den har jag läst och kanske sett tv-serien också. Det var länge sedan men jag vill minnas att jag tyckte att den var bra.

    SvaraRadera