torsdag 21 juli 2022

Helgfrågan - Sommar v. 29 2022

Mias bokhörna: Helgfrågan Sommar är lite annorlunda mot ordinarie Helgfråga. Det förekommer inte någon fråga. Ni får däremot tipsa om böcker, resmål, tv-program och recept, det får gärna ha en anknytning till böcker. Det kan vara ett recept ur en roman till exempel eller ett tv-program som bygger på en bok. Ja ni förstår säkert var jag menar.
 Vi i Villa på Discovery + efter en bok av Hans Koppel (Petter Lidbeck). 

Dramakomedin ”Vi i villa”  är regisserad av Henrik Schyffert och baserad på den bok som Petter Lidbeck gav ut 2008 under pseudonymen Hans Koppel. Den  handlar om Anders, som spelas av Mattias Nordkvist. Han är gift med Filippa, som mest bryr sig  om vad andra tycker och pappa till Anna, som inte har några vänner och blir mobbad i skolan. Johan Widerberg spelar en avskyvärd roll som översittare med för mycket pengar. Filip Berg spelar rena parodin på en klämkäck chef som ska peppa sina skaror. Varje dag byter personalen arbetsplats, vilket gör Anders ytterligare förvirrad. Och han drivs mot ett uppror mot allt och alla. Utom dottern. Allt som oftast sätter en skrattet i halsen.

Bokbussbesök är ett stående inslag under semestertider. Tidskrifter, monster - och vampyrböcker, hundböcker, romaner och kanske någon biografi får följa med hem. Alltid lika trevligt och en uppskattad service.


2 kommentarer:

  1. förra sommaren hade vi strandbibliotek vid havet, det tyckte barnbarnen var jätteroligt, olika teman.

    SvaraRadera