måndag 20 augusti 2018

Tematrio - Rosa

Lyran: "Ny vecka, ny färg. Återigen kan ni tolka frågan lite som ni vill och berätta om rosa omslag, författare eller huvudpersoner vid namn Rosa eller något annat påhittigt. Bara ni förklarar hur ni tänker. Berätta således om tre bra böcker på temat ROSA!"

1.  Barbro Lindgren, Rosa: prinsessan av Fäholmarna
En samlingsvolym med alla böckerna om Barbro Lindgrens älskade bulle Rosa,
som nu inte finns mer. Kanske blir det en ny snart hörde vi i Sommar.
2.  Rosa Candida av Audur Ava Olafsdóttir
22 - årige Arnljot åker från Island söderut för att återställa en klosterträdgård. han för med sig tre plantor av rosen Rosa Candida.
En filmälskande munk, fader Tomas, blir hans speciella vän och mentor.

3.  En av de två originella huvudpersonerna i Med livet framför sig av Goncourt - pristagaren Emile Ajar heter Rosa. Hon är f. d. prostituerad och lever nu i symbios med den unge Mommo. Rosa blir sjuk och Mommo blir anhörigvårdare. Doktorn är också sjuk och måste bäras uppför trapporna för att undersöka Rosa. Han ordinerar sjukhus. Mommo och Rosa lutar mer åt eutanasi.

14 kommentarer:

 1. Lindgrens bok är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Med livet framför sig låter som en riktigt intressant bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. den är mycket läsvärd och mycket speciell

   Radera
 3. Kul att vi båda har med Barbro L! Och den franska boken har jag, på franska, för en kollega påstod med bestämdhet att jag skule klara att läsa den. Det har inte blivit av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. men läs den på svenska. den är otrolig!

   Radera
 4. När man tittar in hos dig vet man aldrig vilka böcker man kan få tips om, de här var nya för mig. De låter intressanta alla tre, och omslaget du visar var väldigt snyggt dessutom, i sin grafiska stil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barbro Lindgrens bulle - böcker är oemotståndliga. liksom hon själv. Med livet framför sig rekommenderar jag verkligen

   Radera
 5. Med livet framför sig är en fantastisk och ganska ryslig liten bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. javisst. det är därför jag gillar den. jag gillar också Löfte i gryningen av samme författare. här gäller det en son och hans fantastiska och förfärliga mor

   Radera
 6. Tack för trevliga tips.

  SvaraRadera