torsdag 9 augusti 2018

Helgfrågan v. 32

Nu är Helgfrågan tillbaka på allvar efter den alternativa tiden. Mia undrar hur det gått med läsningen i sommar och hur sommaren varit i största allmänhet. Egentligen är huvudfrågan om det finns böcker som inte lämpar sig för inläsning. För oss som hellre vill hålla i en bok är ju frågan inte så lätt att besvara. Men jag vet i alla fall att en viss sorts sparsmakade böcker skulle jag inte vilja att någon annan skulle tolka åt mig. 
Läsningen har gått förvånansvärt bra i sommar. Om jag bara räknar juli och fram till och med dagens datum så har jag läst 10 romaner, 1 biografi och 1 novell. Dessutom har jag skött mina utmaningar något så när. VM - spaningen som enligt O anordnade var jättekul. En lärde sig massor och jag kom på att jag vill åka till Marocko. De absolut bästa romanerna bland dessa är Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò, Dödstvätterskan av Sara Omar och Den brutna kvinnan av Simone de Beauvoir (skriver om den imorgon). Och så har jag läst - noga - halva Anna Karenina också.
Hur sommaren har varit? Svar: Varm. Även i stugan vid havet. Men så många havsbad det blivit för badkrukan! Idag är första "normala" dagen med behaglig värme. Enligt professorn i miljövetenskap, Johan Rockström, har vi flera liknande somrar att vänta. Undrar vad vi kan göra åt det?

16 kommentarer:

 1. Det känns som att det kan bli fler liknande somrar. Har varit på gång några år...

  SvaraRadera
 2. Inte bara boksommar, utan badsommar även för min del! Ska läsa nigerianska romanen strax!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag gillar baden. det brukar vara så kallt i vattnet här, men i år har havet varit riktigt behagligt

   Radera
 3. Härligt att få vara vid havet på sommaren!

  SvaraRadera
 4. Även jag har badat ett gäng gånger i sommar. Vissa år har jag inte badat en enda gång. Det är kul med utmaningar i lagom mängd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. förra året badade jag inte en enda gång. men i år har det blivit desto mera

   Radera
 5. Skönt det låter med behaglig värme, här var det återigen en kvalmig dag med 28 grader, men på söndag skall det visst bli bättre. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. åska och regn och ännu lite svalare idag.

   Radera
 6. Härligt när läsningen flyter på.

  SvaraRadera
 7. Stanna hos mig vill jag läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det tycker jag att du ska göra. den är bra

   Radera