torsdag 8 september 2022

Hett i hyllan v. 36 2022


Monika på bokbloggen Bokföring enligt Monika misstänker att vi är många som i likhet med henne har en del oläst i våra hyllor. Monika tycker att vi kan dela med oss av dessa titlar i en utmaning hon kallar Hett i hyllan.

2016 kom Romanerna om Patrick Melrose av Edward St Aubyn i två vackra volymer.  Tyvärr råkade jag se lite av serien i TV och förlorade omedelbart lusten att läsa boken som jag faktiskt köpt. På baksidan av boken säger Zadie Smith "Lika kvick som Wilde, lika spänstig som Wodehouse och lika bitsk som Waugh." Det låter verkligen som en bok jag vill läsa. Fin översättare också - Erik Andersson. På baksidan av boken står det vidare: "I Edward St Aubyns självbiografiska romansvit skildras den traumatiserade Patrick Melrose från barndom till vuxenliv; från övergrepp och överdoser till överlevnad. Romanerna om Patrick Melrose kom ut mellan 1992 och 2011.  Dessa blasfemiska bildningsromaner från den brittiska överklassens kyligaste kretsar har sedan gjort succé världen över. Idag räknas serien som en modern klassiker. När BBC 2015 rankade de 100 bästa brittiska romanerna genom tiderna fanns Melrose -sviten med på listan."

2 kommentarer:

  1. Ibland är det så märkligt att en, tydligen, världsberömd bok har gått en helt förbi. Även om jag tycker att jag känner igen namnet Patrick Melrose, men jag vet inte varifrån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag tycker att TV - serien dykt upp i ny och nedan och fått mig att avstå från boken. men jag tror att jag ska försöka ta tag i den i alla fall

      Radera