torsdag 1 april 2021

Helgfrågan v. 13 v. 13 2021

 

Mias helgfråga v. 13: Vad läser du nu?


Jag läser Sändebudet av Yoko Tawada, japansk författare boende i Tyskland

och så läser jag (utan större entusiasm) Lolita av Vladimr Nabokov till en läsecirkel.

Bonusfråga: Hur har det gått med omställningen till sommartid?

Jodå, inga större problem. Men det känns onödigt. Jag röstar på att vi hoppar över det där med sommartid i fortsättningen och behåller normaltid.

11 kommentarer:

  1. Jag tyckte Lolita var en mycket bra bok. Jag vet att många tvekar inför ämnet, men böcker om nazismens illdåd kan ju vara bra trots att man kan må illa av det man läser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. har verkligen inte sagt något om att böcker om nazismen inte skulle vara bra för att jag mår illa av dem. tvärtom är det bra att det ständigt kommer nya påminnelser om en tid vi absolut inte vill ha tillbaka. säkerligen är Lolita en mycket bra bok, men jag tillåter mig att tycka att den är ganska tråkig👀

      Radera
    2. Det var inte min mening att på något sätt ifrågasätta din läsning. Om det kan uppfattas så ber jag oförbehållsamt om ursäkt.

      Radera
    3. ingen fara, Robert. förintelsen berör mig så otroligt att jag inte alltid orkar läsa om den. det säger något om mig, inte om böckerna. vad det gäller Lolita har jag läst den tidigare och jag minns inte den så som jag upplever den nu. Humbert Humbert är lika tröttsam som han är motbjudande, tycker jag. därmed inte sagt att inte Nabokov är en skicklig berättare och att Lolita en klassiker.

      Radera
  2. har en annan bok av Tawada, lyssnade på henne när hon var i Göteborg, har förberett origami när barnbarnen kommer hit nästa vecka, påsklov

    SvaraRadera
    Svar
    1. en mycket intressant författare som jag ska läsa mer av

      Radera
  3. Har inte läst Lolita men böcker som på olika sätt inspireras av den och temat/ämnet. Läste en ganska nyligen. Tidsomställningen kan försvinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. vi tänker läsa Darling River av Sara Stridsberg och Att läsa Lolita i Teheran av Azar Nafisi också.

      Radera
  4. Lolita tror jag står på min bokbucketlist.

    SvaraRadera
  5. Åh, ja, Sändebudet... den vill jag ju hemskt gärna läsa. Måtte det gå att låna böcker på biblioteket inom rimlig tid igen. Detta är mer än lovligt trist, såsom det nu är.

    SvaraRadera