fredag 19 mars 2021

Fem en fredag v. 11 2021: Idiomatiskt

elisamatilda: Fem en fredag: Idiomatiskt

1. När har du alla taggar utåt?
När folk låtsas som om jag inte finns och inte håller avståndet.

2. När känner du dig som mest bakom flötet?
När det gäller bredbandsleverantör
 
3. Vad dammade du av senast?
En parfymflaska jag inte använt på länge.

 
 
 
4. Vad har du för gammal surdeg som ligger?
En ostickad kofta; en väldig hög ostruken tvätt
 
4. Vad har du siktet inställt på?
Att bli vaccinerad mot Covid 19.

28 kommentarer:

 1. att knuffas som om jag var osynlig är irriterande... jag är en kort liten tant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. att inte vika åt sidan när en ska mötas. det gör jag alltid. men folk kan gå flera i bredd på trottoaren utan att flytta sig

   Radera
 2. Nei jeg er ikke særlig innstilt på noen vaksine, det er så mye rart med de. Ikke vet en langtidsvirkningen heller

  SvaraRadera
  Svar
  1. men en får ju uppmaning att vaccinera sig. och jag vill inte bli liggande i respirator för att kanske dö till slut!

   Radera
 3. Det här med att bli ignorerad är oerhört irriterande. Och väntan på vaccinet dras ut hela tiden, men, men... Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag flyttar på mig och håller avstånd. det kan andra också göra, tycker jag

   Radera
 4. Ja, detta med vaccineringen. Eja vore vi där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det verkar dra ut på tiden till sommaren. jag känner att mitt tålamod är på väg att tryta. (som om någon brydde sig!)

   Radera
 5. Att bli ignorerad är inte trevligt, bredbandsleverantörer är ett träsk att ta sig igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. om jag flyttar mig åt sidan och håller avstånd förväntar jag mig att andra gör det också. bredbandsleverantörer är verkligen ett träsk

   Radera
 6. Ettan är väl en klar "följd" av pandemin som är rätt så irriterande.
  Bredbandsleverantör har vi inte vågat byta sedan 2002, då vi fick vårt första "riktiga" bredband. Det har alltid funkat perfekt så varför byta och riskera att det inte fungerar.
  Så du stryker din tvätt! Duktig tjej. Det har vi inte gjort på sisådär 30 år tror jag.
  Nej, jag står inte i kö att bli vaccinerad. Lika bra det, för det kommer inte bli inom den närmaste framtiden i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. om bredbandsleverantören fungerar finns det absolut ingen anledning att byta. jag stryker för att tvätten blir mjukare och slätare och tar mindre plats. vill inte ha skrynkliga kläder heller. köar inte. en ska väl bli kallad?

   Radera
 7. Hoppas det snart blir din tur att vaccineras!

  SvaraRadera
 8. Ignorerad är inte kul att bli. Stryker gör jag väldigt sällan. Vaccinerad vill en bli, men dröjer för min del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. men ignorerad blir en ju när folk inte håller avstånden och inte flyttar på sig vid möte. det gör jag. och det är så enkelt. liksom munskydd

   Radera
 9. Det här med att folk inte kan hålla avstånd måste ha med IQ att göra, samt dålig respekt för medmänniskor. Bredbandsleverantörer: För ca 6 år sedan fick vi fiber inkopplat så där fick man verkligen och vi hade tjatat en 5 år också... När vi äntligen fick skulle man fundera ja, då kom jag till Bredbandsbolaget i broschyren och där stod det: Vi kan bredband och det avgjorde saken :) Dom har varit kalasbra! Vaccin: ...nu har jag faktiskt börjat tvivla lite... Trevlig helg och tack för kommentaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. respekten är det verkligen dåligt med. jag ska ta mig en titt på Bredbandsbolaget. det är åtminstone ett namn jag känner igen. en kan verkligen tvivla på det mesta som rör den här pandemin. men jag har kommit fram till att jag helt enkelt inte vågar låta bli att vaccinera mig. om jag nu blir kallad någon gång, vill säga. trevlig helg till dig också!

   Radera
 10. Det är absolut inte trevligt att bli ignorerad.
  Hoppas att du snart får din spruta. Jag har fått båda två, så nu börjar jag fundera på att våga mig på en tur till Visby när det våras.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. härligt att du fått båda sprutorna och kan väga röra dig lite fritt. här lär det dröja. ignorerad blir en ju när folk inte håller avstånden och än mindre flyttar sig vid möte

   Radera
 11. Snabba bra svar, och vaccin kanske vi alla borde ha svarat på vad vi har siktet inställt på ;) Jag längtar tills jag får det så jag kan börja vara som vanligt är rätt trött på att arbeta hemma och saknar mina kollegor .
  Jag är som du blir galen på folk som struntar i avstånd det är verkligen att ignorera en medmänniska och var är problemet att använda ansiktsmask bara gör det för både sig själva och andras skull
  Nu låter jag som en surtant igen ;) haha Ta hand om dig Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, du är inte surtant för att du tycker att folk ska följa de enkla restriktionerna. jag är också trött på isoleringen. men glad att jag är frisk. hittills i alla fall. kram

   Radera
 12. Jag har ju fått en spruta av AstraZenecas vaccin som nu inte ges, tillfälligt i alla fall, känns sådär att få andra sprutan med tanke på biverkningarna.
  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. trordu inte att du reagerat redan på första i så fall?

   Radera
 13. Det här med bredband - vi bytte leverantör när vi inte längre orkade med allt krångel och alla fel, hos nya leverantören fungerar allt perfekt ( i alla fall än så länge). Håller med om det här med att folk inte klarar av att hålla avstånd och det är en av orsakerna till att jag knappt varit ute och handlat på ett år nu.Vaccinet lär jag få vänta på - maken får före mig pga åldern trots att det är större risk för mig att gå ovaccinerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. maken är verkligen en högriskperson både åldersmässigt och med tanke på bakomliggande sjukdom men han är ännu inte vaccinerad

   Radera
 14. Borde sticka färdigt sockor, sjal, virka färdigt grytlappar... ibland påbörjar man och så ligger det sen halvfärdigt i eviga tider. Hopplöst. Tvätt är också en sån typisk grej, ofta handlar det om dukar för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. dukar har jag liggande ostrukna trots att jag gärna skulle lägga dem på bordet.en hel del andra UFON har tillkommit genom åren. det är så roligt att börja

   Radera