onsdag 26 augusti 2020

Veckans kulturfråga v. 35 2020

enligt o: Onsdag igen och dags för veckans kulturfråga. Vi håller oss kvar inom spänningstemat och frågan lyder:

Vilken är den mest spännande film eller tv-serie du sett?

Vad har du för spänningsfavoriter? Svara i en kommentar, på din blogg eller på sociala medier. Tagga gärna in mig så att jag får ta del av dina svar.

Spänning och spänning; det finns ju olika sorters spänning. Jag tror att jag ändå måste välja en gammal klassiker om man med spänning menar något otäckt.


Så sent som igår kväll tänkte jag på Triffidernas uppror som är en blandning av SF och skräck. Den gjordes 1962 men jag såg den långt senare och den var verkligen otäck. Igår kväll i mörkret "skrämde" mig ett par höga gullrisstänglar eftersom de i både form och höjd påminde mig om triffiderna. Men de klapprade  inte med käftarna. Annars har jag under den här pandemitiden sett ett flertal polska serier på Netflix som varit mycket spännande. Och jag inser att det är dags att börja föra anteckningar om vilka filmer och serier jag ser. Finska Karppi, Sorjonen och Farliga beroenden kan jag rekommendera

Vad det gäller Perry Mason så tittade jag en stund (förfärad!) på den nya versionen. Det finns ingenting som påminner om den gamla serien. Så det är en gåta varför serien ens kallas Perry Mason. Nu ska det sägas att jag inte gav den många minuter. The Stranger har jag sett och den var spännande.

6 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt läst boken, tro det eller ej. Men filmen har jag inte sett. Den kan säkert vara läskig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag tror absolut att du har läst boken.filmen var förskräckligt hemsk!

      Radera
  2. Triffidernas uppror låter bekant men har nog inte sett eller läst. Perry Mason har jag sett, både gamla och nya. Den nya versionen är onekligen annorlunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hade du sett eller läst hade du kommit ihåg. jag kanske får ge nye Perry Mason en chans

      Radera
  3. Tack för spännande och för mig okända tips! Det låter dock som att jag ska hoppa över Perry Mason ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. håll till godo! nej, se du Perry Mason. Bokdamen var ju inte negativ

      Radera