torsdag 4 augusti 2022

Hett i hyllan v. 31 2022

Bokbloggen Bokföring enligt Monika har en torsdagsutmaning som hon kallar Hett i hyllan. Det rör sig om böcker som stått länge i våra hyllor utan att bli lästa. Sorgen
bär fjäderdräkt
av Max Porter är en sådan bok i min hylla. Vet inte varför jag inte läste den då 2016 när den kom ut. Kanske var det det att jag tycker att det är svårt att läsa om små ledsna barn som har mist sina mammor. så här står det på AdLibris: "I en lägenhet i London sörjer två söner och deras far den plötsliga bortgången av en älskad mor och maka. När deras förtvivlan är som störst ringer det på dörren och utanför står den fjäderklädda sorgen. Kråkan fastslår att han kommer att stanna hos den förkrossade familjen tills han inte längre behövs. Han blir deras terapeut, beskyddare och hjälpreda. Ibland obehaglig och konfronterande men också varm och tröstande. Med kråkans hjälp börjar familjen långsamt att läka. Sorgen bär fjäderdräkt är en parafras på Ted Hughes berömda diktsamling om kråkan och en utsökt och poetisk blandning mellan novell, fabel och essä om sorg och kärlek.
"

4 kommentarer:

  1. tyckte mycket om denna, fint fast sorgligt

    SvaraRadera
  2. Den vet jag att jag såg mycket av när den kom. Sorg är ett vanskligt tema.

    SvaraRadera
  3. Jag vet att väldigt många gillat den här boken. Jag inväntar rätt tillfälle helt enkelt., säger mrscalloway som plötsligt blir anonym på sin egen blogg!

    SvaraRadera