fredag 10 maj 2024

Fem en fredag v. 19 2024: Känslor

elisamatilda: Fem en fredag v. 19: Känslor 

 1. Vad får dig att känna dig ung? När jag umgås med yngre. Och äldre
 2. Vad får dig att känna dig äldre? När jag inser hur mycket jag hann och orkade när barnen var små och jag yrkesarbetade också
 3. Vad får dig att känna dig optimistisk? När Israel och Hamas försöker prata, när så gott som hela världen stöder Ukraina och när Trump får mothugg.
 4. Vad får dig ur ett dåligt humör? Rödhaken
 5. Vad får dig att känna dig levande? När jag upptäcker hur mycket mer jag kan och orkar än jag tror

9 kommentarer:

 1. obegripligt att jag inte blev utbränd när jag jobbade, studerade och hade fyra småbarn... nu är inte orken riktigt detsamma, men nyfikenheten är kvar.

  Putin hade nog inte förväntat sig att han gjorde världen förenad mot sig

  SvaraRadera
 2. var kom krafterna ifrån? en önskar ju Putin flera oväntade överraskningar av det mindre behagliga slaget

  SvaraRadera
 3. Vad har den stackars rödhaken gjort dig? Låter den speciellt illa, jag har ingen aning. Jag tycker måsarnas skrik är enerverande! Optimist angående världsläget är jag dessvärre inte, tycker det blir värre för var dag som går. Hoppas jag har fel. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. rödhaken är en favorit som får mig på gott humör med sin blotta närvaro. jag klarar till och med måsarna. duvorna kan jag ha lite problem med

   Radera
 4. Instämmer helt med första delen av ditt svar till fråga 1.
  Och visst blir man förvånad när man inser hur mycket man hann med förut jämfört med idag. Men jag brukar trösta mig med att allt har sin tid - hahaha:-)
  Trean - ja krisen i Mellanöstern lär pågå ett bra tag. Tror inte att Israel gersig den här gången, trots Bidens "hot". Israel kommer aldrig att acceptera Palestina som egen stat...
  Ukraina - jo, vad hjälper det att hela världen står bakom Ukraina men inte gör tillräckligt. Just nu avancerar Ryssland för fullt.
  Trump - hoppas han får så mycket mothugg att han inte kan/får ställa upp som presidentkandidat. Troligen önsketänkande, tyvärr.

  SvaraRadera
 5. naturligtvis är det så att allt har sin tid. en får hålla sig med en hel del önsketänkande så att en inte förlorar hoppet totalt.

  SvaraRadera
 6. Bra svar! Det där med att umgås med yngre som inte får en att känna sig äldre, det är en sann lisa för själen som jag tack och lov fått uppleva riktigt ofta, frfr allt på jobbet.

  SvaraRadera
 7. så är det absolut. att uppleva det på jobbet är ju extra fint

  SvaraRadera
 8. Skoj att läsa dina svar. Och nog måste jag hålla med om att det ger en optimistisk känsla när Trump får mothugg.
  Svaret du ger på att känna sig levande, så fint det är.

  https://nouw.com/itismadeby

  SvaraRadera